Gündem
26 Ara 2023 09:54 Son Güncelleme: 26 Ara 2023 09:55

Siyasette kaybetti, ihalede kazandı! Verdiği röportaj dikkat çekti: ‘Büyük düşünüyoruz…’

Siyasette aradığını bulamayan Bedrettin Binbay ihalede kazandı. 2018 yılında Siirt'ten milletvekili aday adayı olan Binbay, kendisine listede yer bulamadı. Partisinden adaylık vizesi alamayarak siyasette kaybeden Binbay ihalede tam 6 milyar kazandı.

2018 genel seçimlerinde Siirt'den aday adayı olan Bedrettin Binbay'a talih kuşu konmaya devam ediyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 3 Ekim’de ‘Balıkesir İli, Karesi İlçesi, 2. Etap 458 Adet Konut, 12 Adet Dükkan ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi' ihalesi yaptı. 21 B'ye göre yapılan ihaleye 5 firma davet edildi. İhalenin yaklaşık maliyeti 1 milyar 103 milyon lira olarak belirlendi.

MedyaRadar’ın özel haberine göre 1 milyar 95 milyon lira teklif veren Bedrettin Binbay'ın sahibi olduğu İzbay İnşaat ile Karako. Toplu Konut İnşaat ortaklığıyla sözleşme imzalandı. Bir milyar üzerindeki ihalede yaklaşık 8 milyon gibi düşük bir kırım yapılması dikkatlerden kaçmadı.

KOCAELİ'NDE TEK BAŞINA!

TOKİ tarafından Kocaeli'de ihalesi defalarca iptal edilen Körfez Yarımca Mahallesi, İlimtepe Mevkii 2 Etap, 1 Bölge 564 adet konut ve 24 adet dükkân inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi, 29 Eylül günü yapıldı. İhaleye tek bir istekli katıldı. 1 milyar 139 milyon 250 bin 35 lira yaklaşık maliyet belirlenen ihalede, 1 milyar 130 milyon lira telif veren İzbay İnşaat Nakliye Akaryakıt Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Artı Değer İnşaat Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kazandı. İnşaat çalışması 550 günde tamamlanacak.

 

SINIRLARI ÖRDÜ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanlığı, doğu illerinde sınıra duvar örülmesi, gözetleme kulesi inşa edilmesi ve aydınlatma direkleri dikilmesi için peş peşe birçok ihale düzenledi. Bu ihalelerin bir kısmı da AKP’den milletvekili aday adayı olan Bedrettin Binbay’ın şirketlerine verildi.TOKİ’nin sınıra duvar örülmesi için son ihaleyi 13 Mayıs’ta düzenledi. “Van İli Saray İlçesi Hudut Hattına 1’inci Etap Acil Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Yapım İnşaatı İşi” adı altında düzenlenen ihale 163 milyon 156 bin TL’ye AKP’li Binbay’ın sahibi olduğu Binbay Yapı İnşaat şirketine verildi. TOKİ’nin 17 Eylül 2021’de “Şırnak İli Cizre-Silopi Hudut Hattına 3’üncü Etap Acil Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi Yapım İnşaatı” adı altında düzenlediği ihale de 26 milyon 956 bin TL’ye yine Binbay Yapı İnşaat’a verildi.

 

11 YILDA 39 AYRI İHALE ALDI

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Binbay, Binbay Yapı İnşaat ile İzbay İnşaat isimli iki şirketiyle kamudan son 11 yılda toplam 39 ayrı ihale aldı. Binbay bu ihalelerin 35’ini TOKİ’den alırken, üç ihaleyi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı birini ise Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nden aldı. Bu 39 ihalenin toplam bedeli de 6 milyarı aşıyor.

“BÜYÜK DÜŞÜNÜYORUZ”

Bir röportajında sektördeki saygınlığını her geçen gün daha da attırdıklarını, bunu dürüst ve ilkeli olmalarına bağlayan Binbay, “Başarılı olmamızın sırrı; hepsi kendi dalında uzmanlaşmış kadromuz, kaliteye yatırım, kararlılık, dürüstlük, disiplin ve hızlı çalışma her zaman prensibimiz olmuştur. Başarımızı bu değerlere borçluyuz. Hedefimiz; yalnız ülkemizin değil, küreselleşen dünyada sektörün lider markalarından biri olmaktır. Biz büyük düşünüyoruz, çünkü yeniliklere açık ve teknolojiyi çok iyi takip ederek farklı iş kollarında yatırım yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanmış.