Gündem
23 Şub 2012 11:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

SİNEMA YAZARLARI FUTBOLCU, BARBAROS ŞANSAL HAKEM OLDU!

Medyaradar sinema-tv yazarı Murat Tolga Şen, Yıldırım Mayruk modaevinde gerçekleştirilen 2. El film festivali basın toplantısına katıldı ve renkli anlara şahit oldu.

29 Şubat – 02 Mart tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan 2. El Kısa Film Festivalinin basın toplantısı dün akşam Yıldırım Mayruk modaevinde, Barbaros Şansal’ın ev sahipliğiyle yapıldı. Festivalin beyni Kerem Akkoyunlu liderliğinde Duygu Gür, İlker Kocatepe ve genç arkadaşlarından oluşan ekibin heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Davetli basın mensuplarının ve festivalde sahaya çıkacak olan Siyad (Sinema yazarları derneği) futbol takımının katıldığı basın toplantısı samimi bir ortamda geçerken, geceye Barbaros Şansal’ın samimiyeti ve neşeli misafirperverliği damga vurdu. Siyad futbol takımı ile birlikte hakem olarak objektiflere poz veren Şansal, “2. El film festivali bu yıl çok renkli, çok neşeli, herkes izlemeli.” dedi.

Kısa filmlerin festivallerde gerekli ilgiyi görmemesinden yakınan kısa filmciler tarafından oluşturulan festival, bu şekilde kısa filmlere gerekli önemin verilmesini de amaçlıyor ve diğer festivallere örnek oluşturmayı hedefliyor. Festivale katılma koşulu da şu: En az bir festivalden ön elemeyi geçememek. Herhangi bir tür sınırlandırması da yok. Koşul (kısa filmler için) 20 dakikayı geçmesin ve festivalin kuruluş yılı olan 2007’den önce çekilmiş olmasın. Bu yılın konsepti futbol… Madem konsept futbol, o zaman haydi maça diye düşünen festivalciler kısacılardan, destekçilerden, sinema yazarlarından, yönetmenlerden ve oyunculardan oluşan 6 kişilik, 6 takım oluşturarak Ankara ANKAmall Alışveriş Merkezinde turnuva düzenliyor. Üstelik bu turnuvada kazanan takım birinci gelen değil “ikinci olmak zordur!” düşüncesiyle ikinci takım oluyor. Böylelikle 2. El festivali adı da anılmış olacak. Festival bu yıl 29 Şubat-4 Mart tarihleri arasında Büyülü Fener’de. (Kızılay)

Aslına bakarsanız düşüncesi bile fantastik! Bir modaevinde top sektiren sinema yazarları… Bir araya gelmeyecekmiş gibi duran kelimelerden cümle kurmaya benziyor ama 2. El festival ekibi tıpkı Fantastik Türk filmleri festivali Fantasturka’da olduğu gibi yine Türkiye’nin önemli bir festival başarısına imza atmaya hazırlanıyor.

Twitter.com/murattolga

murattolga@gmail.com