Medya
30 Ara 2012 12:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:34

SİNEMA SEKTÖRÜNE TAZE KAN NAKLİ

Akademi İstanbul, sektörün ihtiyaç duyduğu sinemacıları yetiştirmek için yeni bir ‘Sinema Bölümü' programı hazırladı.

Akademi İstanbul, sinema sektörünün ihtiyaç duyduğu yaratıcı sinemacılar, farklı bakış açılarına sahip yeni yönetmenler ve film yapımcıları yetiştirmek için Kerem Topuz’un başkanlığında yeni bir ‘Sinema Bölümü’ programı hazırladı.

‘Film yapmayı denemeden öğrenemezsiniz!’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kerem Topuz’a göre de; dersler, uygulamaya ağırlık veren bir anlayışla tasarlandı. Bu bölüme gelecek öğrencilerin her birinin ‘showreel’lerine katacakları nitelikli kısa filmler çekmelerinin yanı sıra, tüm öğrencilerin kollektif olarak katılacakları ve kendi yaratacakları bir projenin bütün aşamalarında görev alarak film yapma süreçlerini, deneyerek tecrübe edeceklerini belirtiyor.

Eğitim programını başarıyla tamamlayan öğrencilerin dizi, reklam ve sinema filmi prodüksiyonlarında çalışma fırsatını yakalayacaklarını da sözlerine ekiyor.

Okutulacak program tamamen sektörün ihtiyaçları ve beklentileri göz önünde tutularak oluşturuldu. Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunmak ve giderek büyüyen sektörün taze kan ihtiyacını karşılamak iddiasıyla yola çıkan Akademi İstanbul,   sektör için gerekli olan nitelikli eleman yetiştirme görevini bu yüzden üstlendi. Oluşturulan program sektörün profesyonellerine danışılıp, eğitmen kadrosu her biri kendi alanında başarılı, kendini ispatlamış ve hali hazırda sektörde iş yapan profesyonellerden seçildi!

Medyaradar Sinema yazarı Murat Tolga Şen’in "Film Eleştirmenliği" dersleri vereceği Akademi İstanbul sinema programının eğitmen kadrosu; Kerem Topuz, Murat Şenöy, Yusuf Aslanyürek, Hakan Haksun, Natali Yeres, Onan Karagözoğlu, Murat Özdemir, Özge Akdeniz, Nizam Eren, Sılay Sıldır, Kerem Akça, Jülide Gamze Çeçen gibi  önemli isimlerden oluşuyor.