Gündem
16 Şub 2012 22:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:20

ŞİKE DAVASINDA İKİ FARKLI İDDİANAME BOMBASI!

Şike Davası'nda gündem değiştirecek bir gelişme yaşandı.

Davanın 3. gününde iddianamenin 337. sayfasının okunduğu sırada Aziz Yıldırım’ın avukatı Abdullah Kaya okunan iddianame ile kendilerinde bulunan iddianamenin farklı olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci duruşmaya ara vererek iddianameleri inceledi.

Yaklaşık yarım saat sürenin aranın ardından Mahkeme Başkanı Ekinci, kendi elinde bulunan iddianameyi TRT spikerlerine vererek iddianamenin okunulmasına devam edilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci arada format farklılığından kaynaklı bir farkın olduğunu ifade ederek kendi ellerinde bulunan ıslak imzalı iddianamenin TRT spikerlerine verildiğini ve bu iddianamenin okunacağını ifade ettiler.

"TFF ve PFDK’ya gönderip, bir de savunma istiyorlar"

Konu hakkında Abdullah Kaya, Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:
 
"İddianame bize dağıtılınca 337. sayfadan itibaren başlayan farklılığı bulan Başkan Aziz Yıldırım oldu. Biz de bunun üzerine yoğunlaştık. Bugün de o sayfaya gelindiğinde itirazda bulunduk. Bize dağıtılan ve mahkemeye gönderilen iddianeme ile kopya olarak dağıtılan iddianame farklı. Bu da ilk kez karlılaştığımız bir durum. İhmalden mi kaynaklandı bulunması lazım. Neden ilk farklı iddianame kaleme alınmış?

Farklı bir iddianemeyi TFF ve PFDK’ya gönderip, bir de savunma istiyorlar. Ama hangi iddianeme doğru? Mahkeme başkanı kendisine gönderileni kabul ediyor. Ama diğer iddianamede imza sahibi Mehmet Berk de sanırım bir açıklama yapacaktır. Her şey karıştı.

’Sehven’ olayını yaşadık daha önce de. Ancak böyle önemli bir davada bu hata şık değil. Bu nedenle bir açıklama bekliyoruz. Her gün spor programlarında iddianameyi satır satır okuduk diyorlar, ama iddianamenin farklılığını ve hukuk garabeti demeyelim ama hatasını da farkeden yine Aziz Yıldırım oldu. Bizi yönlendirmesi ile bu davanın seyri değişti.

Transfer şikesi gibi olmayan bir suç yaratılıyor iddianemede. Spor jargonu bilinmediği için bu tip şeyler var. Bunlara en iyi cevabı Aziz Yıldırım savunmasında verecek. Cuma günü iddianeme okunması bitecek ve Aziz Yıldırım savunmasında her şeyi açıklayacak."