Gündem
12 Mayıs 2011 15:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

ŞIK VE MAVİOĞLU'NUN DURUŞMASI ÖNCESİ YÜRÜYÜŞ!

Gazeteci Mavioğlu ile Şık'ın yazdıkları "Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" kitapları nedeniyle "gizliliği ihlal"den yargılandıkları dava Kadıköy Adliyesi'nde yarın sürecek.

Gazeteci Ahmet Şık ve Ertuğrul Mavioğlu'nun, "Ergenekon" davasını ele alan kitapları nedeniyle "soruşturmanın gizliliğini ihlal" gerekçesiyle yargılandıkları davanın dördüncü duruşması yarın (13 Mayıs) Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.


Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz Mart ayında tutuklanan gazeteci Şık, 14 Nisan'da görülen bir önceki duruşmaya "cezaevinde ring aracı olmadığı" gerekçesiyle tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden getirilmemişti.

Davada kararın beklendiği bu duruşmaya HaberVesaire.com haber sitesi editörü ve Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Şık'ın getirilmemesi nedeniyle, hakim Şık'ın neden getirilmediğine dair cezaevine yazı yazılmasına karar vermiş ve davayı 13 Mayıs gününe ertelemişti.

Gazetecilere destek için o gün Bahariye Caddesi'nde bir yürüyüş gerçekleştiren gazeteciler de, Şık'ın adliyeye getirilmemesine tepki göstermişti.

Dava öncesi Altıyol'dan adliyeye yürüyüş
Yarın, saat 13.30'da 2. Asliye Ceza Mahkemesi salonunda görülecek duruşma için gazeteci Şık ve Mavioğlu'nun dostları ve meslektaşları da Kadıköy Adliyesi'nde olacak.

Duruşma öncesi saat 12.30'da Kadıköy Altıyol Meydanı'nda Boğa Heykeli önünde buluşularak, Bahariye Caddesi üzerinden Kadıköy Adliyesi'ne bir yürüyüş düzenlenecek.

Gazetecinin ailesi, dostları ve meslektaşları tarafından düzenlenecek yürüyüşe katılacaklar arasında Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), NTV televizyonu yayın danışmanı gazeteci Ruşen Çakır, Bandista müzik grubu, Grup Yorum sanatçıları, Helsinki Yurttaşlar Derneği'nden Özlem Dalkıran gibi isimlerin de aralarında bulunduğu birçok sanatçı ve kurum temsilcisi de bulunuyor.

Yürüyüş sonunda adliye önünde yapılacak basın açıklamasının ardından, gazeteci Şık'ın adliyeye girişi beklenecek.

Gazeteciler Şık ve Mavioğlu, yazdıkları "Ergenekon'da Kim Kimdir? Kırk katır Kırk Satır- Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" adlı iki ciltlik kitapları nedeniyle "soruşturmanın gizliliğini ihlal"  gerekçesiyle, 4.5 yıl hapis istemiyle yargılanıyorlar.