Televizyon
08 Şub 2023 09:54 Son Güncelleme: 08 Şub 2023 10:09

Show TV muhabiri ‘yardım gelmedi’yi duyunca panikledi! Vatandaşın yanından uzaklaştı…

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından bölgeye giden bir kısım basın mensuplarının depremzedelerin feryatlarını kestiği anlara bir yenisi daha eklendi. Habertürk’ün ardından son olarak Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu, ekiplerin gelmediğini söyleyen depremzedenin lafını kesip uzaklaştı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan iki büyük deprem felaketi 10 ili de derinden sarstı. Binlerce vatandaş enkazda dondurucu soğukların etkisi altında kurtarılmayı beklerken yakınları ise yardımın gelmemesinden ötürü isyan ediyor.

Bölgeye giden bir kısım basın mensubu ise depremzedelerin yardım çığlıklarına 'sansür' uyguluyor.

VATANDAŞIN SESİ KESİLDİ, KONUYU DEĞİŞTİRİP UZAKLAŞTI

Gece saat O1.00’de Kahramanmaraş’tan Habertürk yayınına bağlanan Show TV muhabiri Tuğba Södekoğlu, deprem alanında bir vatandaşla konuştu. Ancak deprem bölgesinde ekiplerin olay yerine geç intikal ettiğini ve desteğin yetersiz kaldığını belirterek tepkisini dile getiren vatandaşın sesi kesildi.

“ANNEM, BABAM VE KARDEŞİM ENKAZIN İÇİNDE”

Yeniçağ’da yer alan habere göre enkazdan çıkarılan bir kadının, "Enkazdan çıktım ama annem babam ve kardeşim enkazın içinde. Kaç gündür bekliyoruz tek bir araç bile gelmiyor. Hiç kimse asla gelmiyor" sözleri üzerine panikleyen muhabir konuyu değiştirmeye çalışarak, "Evet, bunun da altını çiziyoruz. Ekipler Kahramanmaraş'ı karış karış gezmeye çalışıyorlar ama henüz ulaşılamayan noktalar var" dedi.

Bu sözleri söylerken muhabir depremzedenin yanından uzaklaşmaya çalıştı.

İşte o anlar…

MUHABİR AÇIKLAMA YAPTI

Bu hareketi üzerine tepki alan muhabir Tuğba Södekoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 

HABERTÜRK VE NTV DE SESİ KESMİŞTİ

Deprem bölgelerinden Hatay’ın İskenderun ilçesinden de bir vatandaş Erdoğan’a tepki göstermişti. Vatandaşın “Erdoğan diyor ki AFAD yetişti… Nerede” dediği sırada Habertürk yayının sesini kesmişti. 

Öte yandan benzer durum NTV'de de yaşanmıştı.