Gündem
18 Eyl 2023 19:34 Son Güncelleme: 18 Eyl 2023 19:40

Sezgin Tanrıkulu'nun fezlekesi Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında TSK'yı hedef alan sözleri nedeniyle hazırlanan fezleke, TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

TSK'ya yönelik sözleri nedeniyle soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında hazırlanan dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

TSK İLE İLGİLİ SÖZLERİ İNFİAL YARATMIŞTI

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz haftalarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle tepkilerin odağı haline gelmişti. TSK'nın 15 köylüyü helikopterden attığını iddia eden Tanrıkulu, "TSK'nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül'de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..." demişti.

TANRIKULU HAKKINDAKİ FEZLEKE CUMHURBAŞKANLIĞINA GÖNDERİLDİ

Hakkında soruşturma başlatılan Sezgin Tanrıkulu ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Adalet Bakanlığı, Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekeyi Cumhurbaşkanlığına gönderdi