Gündem
19 Haz 2010 17:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:23

SERVETİNİ OĞLUNA DEĞİL KÖPEKLERE BIRAKTI! KİM BU ÜNLÜ MİLYARDER?

8.3 milyon dolarlık evini ve 3 milyon dolarlık vakıf fonunu üç köpeğine bıraktı.

Mart ayında 67 yaşında ölen milyarder Gail Posner, Miami Beach’teki 8.3 milyon dolarlık evini ve 3 milyon dolarlık vakıf fonunu üç köpeğine bıraktı.

İş dünyasının ’takeover’ (şirket satın alma) kralı Victor Posner’ın kızı olan Gail Posner’ın üç köpeği muhtemele dünyanın en şanslı köpekleri.

Tam zamanlı bakıcıları olan Conchita (chihuaha) ile April Maria ve Lucia adlı köpeklerin tam zamanlı bakıcıları var ve 15 bin dolarlık Cartier kolyeler takıp, her hafta spa keyfi yapıyorlar.

Ancak Posner’ın tek oğlu film yapımcısı Bret Carr, bu gidişata bir son verebilir. Carr, annesinin servetinin bu kadar çok büyük bir miktarını köpeklerine bırakması yönünde hizmetçileri tarafından beyninin yıkandığını iddia ediyor.

Posner, oğluna sadece yaklaşık 900 bin dolar bırakmıştı. Brett Carr, Florida’da açtığı davada annesinin tüm malvarlığının kendisine kalması gerektiğini söylüyor ve uşağının ve diğer hizmetçilerinin annesine ilaç verip acı çektirdiklerini ve vasiyetini değiştirdiklerini öne sürüyor.

Vasiyette Posner’ın hizmetçisi Elizabeth Beckford’un üç köpeğe bakmayı kabul etmesi halinde 4 milyon dolar alacaktı ve yardımcı hizmetçi kızına da 900 bin dolar verilecekti. Mirastan Posner’ın koruması Hernado Quintero, 10 milyon dolar, ikinci konuma 7 milyon dolar, kişisel eğitmen ise yaklaşık 2 milyon dolar aldı.

Carr’ın iddasına göre, annesi hizmetçileri tarafından köpeklere elmaslar alması için yönlendirilen rahatsız bir kadındı ve onlar annesini mirasının büyük bölümünü köpeklerine bırakmaya ikna ettiler. Böylece bu parayı kontrol edebileceklerdi.

Posner 2007’de verdiği röportajında köpeği Conchita için 15 bin dolar değerinde elmas gerdanlık aldığını, ama köpeğin hoşlanmadığını belirterek, "Conchita, elmaslarla arası iyi olmayan tanıdığım tek kız" demişti.

Olay, oteller kraliçesi Leone Helmsely’nin miras hikayesi ile büyük benzerlik taşıyor.

Helmsely, Trouble adlı teriye köpeğine 12 milyon dolar bırakmış, iki torununa hiçbir şey bırakmamıştı.

Ancak daha sonra hakim bu miktarı 2 milyon dolara indirmişti.

gazeteport