Gündem
15 Eki 2010 23:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

SERDAR ORTAÇ İLE GOOGLE ARASINDAKİ "PATENT" KAVGASINDAN KİM GALİP ÇIKTI?

Serdar Ortaç'ın müzik dünyasına ilişkin haberler ile video kliplere yer verilen müzik paylaşım sitesi "sortube" ile Google arasında yaşanan "patent savaşı" sonuçlandı.

Serdar Ortaç'ın Türk Patent Enstitüsü'nden isim hakkını aldığı ''sortube''un ''youtube''a benzediği gerekçesiyle Google'ın yaptığı itirazda enstitü, Ortaç'ı haklı buldu.

Serdar Ortaç, ''sortube'' ismini Türk Patent Enstitüsü'nden marka olarak üstüne tescil ettirmesinin ardından, ilk etapta müzik paylaşım sitesi olarak  ''www.sortube.com'' adresiyle ön plana çıkan markayı ayrıca kozmetik, elektronik aletler, kuyumculuk, reklam ve mağazacılık, haberleşme hizmetleri, eğitim-öğretim  hizmetleri ile bilimsel araştırma sektörlerini içeren sınıfların adına tescilini istedi. Markanın ilana çıkmasının ardından ''sortube'' marka başvurusuna Google Inc. tarafından 2 yıl önce ''youtube'' markasına benzerlik ve söz konusu markanın alanındaki tanınmışlığı gerekçesiyle Türk Patent Enstitüsüne itirazda bulunuldu.
         Enstitü tarafından verilen kararda, ''sortube''nin marka tescil başvurusundan reklamcılık, pazarlama, halkla ilişkiler, radyo ve televizyon yayın hizmetleri, haber ajansları gibi hizmetleri, film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetlerinin çıkarılmasına, sitenin aynı isimle devam etmesine karar verdi. Bu şekilde ''sortube'' sitesi Serdar Ortaç adına tescillenmiş oldu.