Televizyon
15 Kas 2012 17:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

ŞENAY GÜRLER; "DİZİMİZ BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ"

Hayat Devam Ediyor dizisi Türkiye'nin kanayan yaralarının altını çizmeye devam ediyor.

Atv’de yayınlanan Hayat Devam Ediyor dizisi Türkiye’nin kanayan yaralarının altını çizmeye devam ediyor.

Murat Tokat’ın yapımcılığında, Mahsun Kırmızıgül’ün hikayesini kaleme aldığı, Cemal Şan’ın yönetmenliğini üstlendiği dizi, başladığı günden bu yana çocuk gelinlerden, kadın ve çocuklara uygulanan şiddete kadar pek çok soruna değindi.

İkinci sezonunda da sosyal sorumluluk bilinci ile ilerleyen dizinin bu hafta yayınlanacak yeni bölümünde, izleyici, yine aile içi şiddete maruz kalmış, cinsel istismara uğramış çocukların dramına tanıklık edecek.

Rehabilitasyon merkezinde çekilen sahnelerden çok etkilendiğini belirten dizinin Cennet’i Şenay Gürler konuyla ilgili olarak “Bu bölümün inanılmaz bir duygu yoğunluğu var. Rehabilitasyon merkezindeki sahnelerin tümü gerçek hayatta var olanları yansıtıyor. Oyuncu olarak canlandırmak başka, ama bu hayatı gerçekten yaşıyor olmak inanın çok daha farklı. Dışarıdan bir şeyler söylemek bana ayıp ve fazla geliyor.” dedi.

Gürler yetkililere seslendi ve konuyla ilgili elinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğunu “Ben sadece devletin ilgili kurumlarını değil, içinde bir parça şefkat barındıran herkesi bu konuya duyarlı olmasını istiyorum. Hepimiz üzerimize düşenden çok daha fazlasını yerine getirmek için yılmadan mücadele etmeliyiz. Bu projeye başlarken Mahsun Kırmızıgül’ün anlatımındaki samimiyet, araştırmalardan verdiği örnekler ve bu konuya ilişkin derdini anlatma çabasına inandık. Bu sorunda çözüm arayışında bulunmak sadece bir kamusal görev değildir aynı zamanda insanlık görevidir.

Hepimiz üzerimize düşenleri yapalım. Biz, sahnede çekimler esnasında bile duygu olarak inanılmaz çöküntüler yaşarken, kim bilir o korku dolu çaresiz minik yürekler neler yaşıyorlar. Gerçeği yaşayanlara ne diyebilirim ki, onlara söylenecek tek sözüm yok. Günümüz Türkiye’sinde bunları yaşamamak için elimden gelen ne varsa, hepsini yapmaya hazırım.” cümleleriyle anlattı.