Magazin
11 Kas 2023 16:50 Son Güncelleme: 11 Kas 2023 16:58

Senarist Akın Aksu’dan sinema eleştirmenlerine tehdit mesajı! "O tavırları sana yediririm"

"Kuru Otlar Üstüne" ve "Ahlat Ağacı"nın senaristlerinden biri olan Akın Aksu, Kutsal Motor kanalında yayın yapan Zeynep Ocak'a tehdit mesajı gönderdi.

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği "Ahlat Ağacı" ve "Kuru Otlar Üstüne" gibi filmlerin senaristlerinden olan Akın Aksu, YouTube'daki Kutsal Motor kanalındaki sinema eleştirmeni Zeynep Ocak'a tehdit içerikli bir mesaj gönderdi.

Zeynep Ocak, Kıraathane’nin yeni bölümünde, yaptıkları eleştirilerin ardından Akın Aksu’nun kendisine attığı mesajı paylaştı. Ocak’ın aktardığına göre Aksu, "Hakkımda hiçbir şey bilmeden ileri geri konuşmuşsun. İstanbul’da oturuyorum. 1 yıl Cihangir, 4 yıldır da Kurtuluş’ta oturuyorum. ‘Adamcağız’ değilim. Bunu iyice bir öğren, hocam diyerek sergilediğin o tavırları sana yediririm” ifadelerini kullandı.

'BEN HER PLATFORMDA İŞ YAPARIM'
Aksu mesajının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Gelelim diziye, projeden korkmana gerek yok. Çünkü Cihangir’de senin gibi kompleksli, seçkinci, trajedisi görünmeyecek kadar derinliksiz ve boyutsuz insanları ele almıyoruz. Biz daha çok sinemacıları, yani kendimizi ön plana alarak eleştiriyoruz ve Zeki’ymiş (Demirkubuz), Nuri Bilge Ceylan’mış hepsini elekten geçiriyorum. Aynı kendimi geçirdiğim gibi. TRT meselesini de açıklayayım. Bildiğin gibi TRT ve Kültür Bakanlığı’ndan fon almak yurtdışı fonlar için büyük referanstır ve bu yüzden sağcılar değil, solcu, Kürt ve feminist sinemacı arkadaşlarımız da devletin kuyruğundadır. Ben de her platformda iş yaparım, umurumda bile olmaz.” 

Ocak, Aksu'nun programın diğer yorumcularından Hasan Cömert ve Kaan Karsan’ın numaralarını da istediğini belirterek, şöyle dediğini aktardı: "Bana yanındaki erkeklerin telefon numarasını yolla. Bir de o zavallıların numaralarını bulmaya uğraşırsam sinirim katlanacak. Arkadaşlarının cezaları ve pişmanlıkları kat kat artacak."

AKIN AKSU: TACİZDEN VAZGEÇİN
Akın Aksu, Kutsal Motor'un programında tehdit mektubuna yer vermelerinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Tacizden vazgeçin. Kendini muhalif zanneden, teorisiz-eylemsiz, goygoycu ve tacizci Zeynep ve saz ekibi. Kışkırtıcı amigolar, kemirgen ruhlu zavallı düzeysizler. Kalpleri kötülükle dolu. Sosyal medya hiç kimseye saygısızlık ve çirkinlik özgürlüğü vermez. Her programda Nuri Bilge Ceylan'a karşı kabaran histerik nefretiniz sonunda bana yöneldi. Hakkımda kullandığınız tüm zedeleyici ve hakaret içeren kelimelerin hesabını vereceksiniz. Tacizden vazgeçin" yazdı. 

Kutsal Motor'un bir diğer üyesi Hasan Cömert, Akın Aksu'nun paylaşımını alıntılayarak, "Sinir hastası olduğunu saklayamamasını, suçunu karşı tarafa yansıtarak odak kaydırma çabasını, tacizin ne olduğunu bilmemesini geçtim, en hüzünlü kısım Nuri Bilge Ceylan korumasını almak için verdiği çaba. Akın, dün Nuri Bilge Ceylan'ı elekten geçiriyordun, bugün kullanışlı aparatın mı oldu?" dedi.