Medya
29 Eyl 2015 12:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Selahattin Duman'ı isyan ettiren iddia! Yattık kalktık, Türkiye'nin boy hedefi olduk!

Hürriyet gazetesindeki köşesinde şehit babalarına hakaret ettiği ileri sürülen Selahattin Duman, bugün köşesinde o iddialara yanıt verdi.

Hürriyet gazetesindeki köşesinde şehit babalarına hakaret ettiği ileri sürülen Selahattin Duman, bugün köşesinde o iddialara yanıt verdi:

"Yattık, kalktık. Bir anda Türkiye'nin boy hedefi olduk.
"Şehit ailelerine hakaret etti!"
İçinde tek bir "şehit" sözcüğü geçmeyen veya buna dair bir imada bulunmayan yazıya taktıkları kulp buydu.
Daha evvel defalarca denedikleri ve randıman aldıkları tekniğin ustası olmuşlardı. Biri düğmeye basıp başlattı, diğerleri emre uyup tekrarladı. Selahattin Duman, evlat acısı ile birlikte yaşamak zorunda kalanların hedefine kondu."

Yazısına "Bu ülkenin şehit evlatlarına kimse dil uzatamaz" başlığını atan Selahattin Duman, kendisinin de asker torunu olduğunu anımsatıp, ""Şehit" sözcüğünün bile kullanılmadığı yazı onları istemeden incitmişse, cümlesinden binlerce kez özür dilerim. O tabutların başında ağlaşan analara, kardeşlere, çocuklara, babalara ben de yaşlı gözle bakıyorum." dedi ve şöyle devam etti:

SURİYE'DE ESİR DÜŞMÜŞ BİR DEDENİN TORUNUYUM

Ailemizde çocuğu 29 günlük bedelli askerlik yapıp "Vatan görevimi yaptım" diye şişinen yoktur. Aile erkeklerinin tamamına yakını "tam zamanlı" askerlik yapmıştır.

Kendini savunmak durumunda kalanların sıkça başvurduğu bir şeyi ben de tekrarlamak zorunda kaldığım için üzgünüm.

Dokuz sene askerlik yapmış, Çanakkale'de savaşıp Suriye cephesinde esir düşmüş bir dedenin torunuyum.

Sadece bizim köyümüz ve çevresinden o harplerde şehit olan, kaybolan yirmi iki yakınımız var. Bizim gibiler "şehit" sözcüğünü lügatten öğrenmezler. Aile hikâyelerinden bilirler.

Dolayısı ile o bilenlerden biri ben olduğum için kesinlikle şehitlere söyleyecek lafım olamaz. Kaldı ki yaşadığım bu coğrafya da herhangi bir meczubun bile "şehitlik müessesesine" saldırdığına şahit olmadım.

SELAHATTİN DUMAN NE YAZMIŞTI?

Bir çocuğum daha olsaydı veya bir çocuğum daha ölseydi. Bir ile iki çocuk arasında ne fark var diyeceksiniz? Cevap vereyim, yüz bin lira. O baba ölen çocuğu için yüz bin lira aldı. İki çocuk kaybetse iki yüz bin lira alacaktı.

O yüz bin lira, ölmemiş çocuğu da "iktidara adamanın" kazancıdır ve o kendine "baba" diyen o adam için görülmemiş bir paradır.

DUMAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ