Televizyon
21 Mar 2014 11:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

SBT'nin ölçüm hizmetine RTÜK engeli! (Medyaradar/Özel)

RTÜK, medya araştırmaları, ölçüm ve analizler yapan SBT'nin faaliyetlerini durdurdu.

Medya araştırmaları konusunda sektöre hizmet veren, izleyici alışkanlıkları ölçüm ve analiz hizmetleri konusunda faaliyet gösteren SBT, RTÜK yönetmeliği nedeniyle ölçüm hizmetini durdurdu. Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan SBT açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"TV İzleyici Ölçüm Araştırmaları'nın, 28444 sayılı ve 17.10.2012 tarihli RTÜK yönetmeliği ile -her ne kadar pratikten uzakta olsa- bir takım kurallar bağımlılığında devam edebilmesi kararlaştırılmıştır.

SBT, TV İzleyici Ölçüm Araştırması'nın metodolojisi ve örneklemi, konusunda uzman TÜİK yetkilileri ve üniversitelerin istatistik, iletişim ve diğer ilgili bölümlerinin en üst düzey akademik katılımları ile oluşturulan ve 2009 yılından itibaren sürekli denetim ve danışma faaliyetlerine devam eden bağımsız Danışma Kurulu'nun onayı ile belirlenmiş olsa da; bahsi geçen RTÜK yönetmeliği ile TV İzleyici Ölçüm Araştırması'na ait örneklemin sadece ve sadece TÜİK tarafından yapılmış olması zorunluluğu getirilmiştir.

Bu nedenle SBT TV İzleyici Ölçüm ve Araştırma sistemi, ilgili RTÜK yönetmeliği nedeniyle 21 Mart 2014 tarihinden itibaren maalesef veri üretmeye bir süre ara vermek zorunda kalmıştır. 3 ay içerisinde ölçüm faaliyetlerine tekrar devam etmeyi öngörmekle birlikte; SBT ekibi olarak bizler, kaldığımız yerden daha ivmeli bir şekilde Türkiye medya ve araştırma sektörüne hizmet vermeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz."

Medyaradar/Özel