Gündem
20 Kas 2012 12:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

SAVCI CANLI YAYINDA BOMBALADI; CHP ESAD'IN ENFORMASYON BAKANLIĞI DEĞİLDİR!

CHP Eski MYK Üyesi Savcı Sayan Cüneyt Ünal'ı kurtarmaya giden CHP'li vekillere yüklendi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya’nın sunduğu Uyan Türkiyem programının bugünkü bölümüne konuk olan CHP Eski MYK Üyesi Savcı Sayan CHPli vekillerin gazeteci Cüneyt Ünal’ı almasının sevindirici olduğunu ifade ederek, “Bir kişi kurtarmak için 100 bin kişiyi çadırlara mahkum eden Esad ile kol kola kamuoyuna fotoğraf verirsen, 30 bin kişinin kanını durduran Abdullah Öcalan’a yalvarın” diye konuştu.
 
“Gazeteci arkadaşımızın kurtarılması kadar sevindirici bir olay olamaz” diyen Sayan, “Ancak sıkıntı şu; Esad ile verilen o poz. Beni ve CHPlileri rahatsız eden budur” dedi. Savcı Sayan şöyle devam etti:
 
“Karşı çıktığımız Esad, diktatör Esad CHP üzerinden dünyaya kendini aklayamaz. CHP Atatürk’ün partisidir. CHP Esad’in enformasyon bakanlığı değildir. Esad CHP ve İran’ı kullanıyor. Esad ikisi üzerinden dünyaya meşruiyetini ilan ediyor.”
 
"BAYKAL’A KOMPLO KURULDU AMA CHPLİLER YANINDA OLMADI"
 
“CHPli vekillerin poz vermesi bizi yaralamıştır” ifadesini vurgulayan Sayan, “CHP o pozu verirken bir hayatı kurtardı. Akçakale’de ölen vatandaşlar ve düşürülen uçaktaki pilotları da düşünmesi gerekiyordu.”
 
CHP’nin en büyük icraatının Deniz Baykal’ı göndermesi olduğunu söyleyen Savcı Sayan, “Baykal’ın başına bu kaset komplosunu kim kurdu?” diye sordu ve şunlar söyledi:
 “Adnan Keskin’in şoförüne 6 tane vekil arkadaşımız gitti. Maalesef Baykal’a kurulan komplo sonrası 6 kuş bile göndermediler. Baykal’a komplo yapıldı ama CHPli arkadaşlar yanında olmadı.”
 
“O ZAMAN BDPLİLERLE PKKLILARIN KUCAKLAŞMASINA DA KARŞI ÇIKMASAYDIK”
 
“Ben devşirme CHPli değilim” diyen Sayan, “Ben bu partinin gençlik kollarından başlayıp genel başkan yardımcılığına geldim. Ben CHP için ağlarım, sızlarım. CHP bu ülkenin muhalefeti için gereklidir. Ama ne yazık ki bazı arkadaşlar bunun farkında değil. Ben Esad’ın enformasyon bakanlığı şekline dönüştüren arkadaşlara karşıyım. Bir kişi kurtarmak için 100 bin kişiyi çadırlara mahkum eden Esad ile kol kola kamuoyuna fotoğraf verirsen 30 bin kişinin kanını durduran Abdullah Öcalan’a yalvarın. O zaman BDPlilerin de PKKlılarla kucaklaşmasına karşı çıkmamamız lazım. Esad ile onların ne farkı var?
 
Savcı Sayan, Cüneyt Ünal’ı kurtarmaya giden CHPli vekillere şu sözlerle yüklendi:
 
“Bazıları ‘biz gittik hayat kurtardık’ diyorlar. Elbette doğru, hayat kurtardılar. Esad benim milletvekili arkadaşlarıma diyor ki; ‘sınıra Kürtleri gönderdim’, ben sizi böyle vuruştururum, sizin zayıf noktanız Kürtler diyor vekillerimize. Ben orada olsam masayı terk ederdim. Sen ne yapmaya çalışıyorsun? Ben kürdüm Esad’ın sözüne kanıp da Türk kardeşime kurşun sıkan kürde ne Türk derim ne Kürt derim. Vekillerin ellerinden öperim ama şov yaparak Suriye’ye gitmelerine karşıyım. Esad 90 gün o gazeteciyi rehin tuttu. Cüneyt’i kurtardın ama düşürüle uçakta ölen pilotların ailesinin yüzüne nasıl bakacaksın?

“CHP ESAD’I AKLAMA MERKEZİ DEĞİL”
 
Kurtarma tarafı beni mutlu ediyor, barışanlar birbirine hava atmaz, baş eğer. Esad bu gazeteciyi verirken neden bu CHPli vekillere ihtiyaç duyuyor? Bir Cüneyt’i veriyorsun, 100 bin Cüneyt çadırlarda. buna ne diyorsun Esad? CHP Esad’ı aklama merkezi değil.

“KURTARILMA DOĞRU AMA YÖNTEMİNE KARŞIYIM”
 
Şu anda vekiller PKK’nın elindeki kaymakamı alıp aynı görüntüleri verse bile kamuoyunda mutsuzluk yaratacak. Ama diğer taraftan aileler de rahatsız olacak. Kurtarılma doğru ama yöntemine karşıyım. CHP Müslümanların önünde bir meshebin partisiymiş gibi görüntü verdik.”
 
ESKİDEN FİLİSTİN’E SOLCULAR SAHİP ÇIKIYORDU, MAALESEF BUGÜN SOLCULAR JENNİFER LOPEZ’İN KONSERİNE GİDİYOR
 
İsrail’in Filistin’e olan saldırısını da değerlendiren Savcı Sayan, “Eskiden Filistin olayına solcular sahip çıkardı. Bugün bakıyorum solcular ortada yok. Solcular bugün Jennifer Lopez’in konserinde solcular Filistin’in hesabını sormuyor. Ben buna isyan ediyorum. CHP Esad ile poz vereceğime Filistin’de bebeklerle poz vermeliydi. O zaman Netanyahu’nun yanına gidin poz verin bombaları yağdırmasınlar” şeklinde konuştu.
 
“HÜSEYİN AYGÜN’Ü KAÇIRIP REKLAM YAPAN PKKLILAR DA HAKLI”
 
“Esad’in eline ıslak mendil vermeye gerek yok bir katilin yüzünü silmek cezadır” ifadesini kullanan Sayan, “Hüseyin Aygün’ü kaçırıp reklam yapan PKKlılar da haklıdır. Esad’ın Cüneyt’e ne ihtiyacı var? Cüneyt’in elinde uçaksavar mı var? Cüneyt’in elinde sadece bir kalem var. 5 milletvekilinin gitmesine gerek yok ki… Esad reklam aracı yapacak ama gazeteciyi kullanıyor. Bu bitmişliğin göstergesidir.”

Savcı Sayan, Esad’ın televizyonunun Ankara Ulus’taki 29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşünü neden canlı yayınladığını da sorarak, “Seni ne ilgilendiriyor Esad?” dedi.