Medya
08 Nis 2009 15:32 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:38

"SAVCI BEY KASETİ ALABİLİR MİYİZ?" İHA MÜDÜRÜ BU SORUYA NASIL BİR YANIT ALDI? KAYIP KASET NEREDE?

İHA, savcıdan helikopter kazasında hayatını kaybeden muhabirleri Güneş'in kendilerine teslim edilmeyen kasedini istedi. Peki nasıl bir cevap aldı?

İHA, savcıdan helikopter kazasında hayatını kaybeden muhabirleri Güneş'in kendilerine teslim edilmeyen kasedini istedi. Ancak savcı 'kaset yok' dedi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürü Fevzi Kahraman, kazada ölen muhabirleri İsmail Güneş'e ait sadece bir adet kamera kasetinin kendilerine teslim edildiğini belirterek, "İçinde olaydan 4 gün önce çekilmiş spor müsabakası görüntüleri var. Muhsin Bey ve yanındakilerle ilgili hiçbir görüntünün olmaması mümkün mü?" dedi.

Kahraman, Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, ardından da Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk ve Savcı Uğur Koç'la görüştü. Kahraman, çıkışta gazetecilere, "Rahmetli arkadaşımızın kamera kaseti ve fotoğraf makinesi içindeki disketi istedik. Fotoğraf makinesi disketinin soruşturma dosyasında olduğu ve savcılık için gerekli görüldüğünden verilemeyeceği söylendi. Kameraya ait de başka kaset olmadığı belirtildi. Sivas'tan Kahramanmaraş'a kadar bir genel başkanı takip eden gazetecinin kamerasına bir tek saniye bile görüntü almaması ona mikrofon uzatmaması mümkün mü? Ama 'yok' diyorlar. İnanmak zorundayız" dedi.