Televizyon
13 Kas 2012 17:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

ŞARKININ SÖZLERİ 1987 YILINDA YAZILDI, 28 ŞUBAT DÖNEMİNDE DEĞİL! VİDEO

A Haber'de Şirin Sever'in sunduğu Jurnal Programına telefonla bağlanan şarkının aranjörü İskender Paydaş neler söyledi?

Mirkelam’ı meşhur eden “Her Gece Ben” şarkısıyla ilgili eski Refah Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na şarkının 28 Şubat sürecinde bir gecede patlamasında Genelkurmay Başkanlığı Psikolojik Harp Dairesinin etkisi olduğunu iddia etti.

A Haber’de Şirin Sever’in sunduğu Jurnal Programına telefonla bağlanan şarkının aranjörü İskender Paydaş, şarkının 1987 yılında yazılmış olduğuna dikkat çekerek, “farklı ve iyi bir iş yaptık, insanlar da beğendiler. Albüm 1 milyonu aşkın satış yaptı. Albümün satışında niye Genelkurmay’ın çabası olsun ki, askerler gidip sokak sokak insanlara zorla albümü alacaksın mı diyorlardı?” dedi.

İskender Paydaş şöyle konuştu;

“İDDİALARA MİRKELAM’LA BİRLİKTE GÜLDÜK”

Bundan birkaç ay önce iddiaları duymuştum. 28 Şubat sürecinde Mirkelam’ın “Her Gece” şarkısı askerlerce desteklendi, öyle meşhur oldu diye. Tutarsızlığın en önde gideni diyebilirim. Bahsedilen şarkı ve klip üç sene önce çıkmıştı. Beğenildi çünkü farklıydı ve biz çok çalışmıştık. Ben iddialara önce güldüm, sonra sinirlendim. Haberi duyduğumda Mirkelam’la konuştuk ve kendi aramızda güldük, neler uyduruyor insanlar diye. Hayatımda bu kadar uyduruk bir şey duymadım.

“ŞARKIYI 1987 YILINDA YAZDIK”

Biz bu şarkının sözlerini 1987’de yazmıştık, askerle bir alakası da yok durumun. Albümü yapmamız uzun sürdük, 1995 yazında çıktı şarkı, çok iyi bir klibi vardır ve şimdiye göre de çok farklı bir şarkıdır. O dönem albüm kısa sürede 700 bin sattı, sonra milyonu aştı. Albümün satışında niye Genelkurmay’ın çabası olsun ki, askerler gidip sokak sokak insanlara zorla albümü alacaksın mı diyorlardı? Albümün çıkması biraz gecikti, bazı aksiliklerden dolayı albümü basamadık. Şarkının televizyona çıkması ile albümün çıkışı arasındaki 15 günlük süreç içinde insanlar CD satan dükkanların önünde kuyruk olmaya başlamıştı. Zorla mı insanlara gidin kuyruk olun dükkanların önünde dediler. Hayal kurup kendi başına konuşan insanlar vardır, hangi meslekte oldukları da önemli değil, ucu bize dokunmaya başlarsa ve gülüp geçmemiz noktasını aşarsa külahları değişiriz ve yasal süreci o zaman başlatabiliriz.


İŞTE O AÇIKLAMA VİDEO