Gündem
28 Oca 2024 18:14 Son Güncelleme: 28 Oca 2024 18:17

Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.
 
Başsavcılık, soruşturma kapsamında saldırıya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti.
 
Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı konulmasına karar verdi.
 
SALDIRININ ARDINDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI
 
Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'ne gelen 2 kişi, içeride düzenlenen ayin sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle silahla ateş açmış, saldırıda silahla vurulan bir kişi hayatını kaybetmişti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edilmişti.
 
Geniş bir alanda güvenlik şeridi çekerek inceleme yapan polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatmıştı.
 
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesi'nde bulunan Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında, ayine katılanların içinde bulunan C.T, maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer vermişti.
 
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, olayın aydınlatılması için bir başsavcıvekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini bildirmişti.

ETİKETLER
#kilise #yayın #yasak