Gündem
21 Mar 2016 10:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:25

Sarhoşken yazılan tweetler artık...

Yeni geliştirilen bir algoritma insanların alkol tüketirken yazdıkları tweetleri ve bu tweetlerin gönderildikleri lokasyonları belirleyerek alkol tüketimi kaynaklı ölümlerin sayısını azaltmayı amaçlıyor.

Rochester Üniversitesi’ndeki bir grup araştırmacının geliştirdiği yeni bir algoritma kullanıcıların hangi tweetlerini alkol etkisi altındayken yazdığını belirleyecek. 11 bin kişinin lokasyon bilgileri açıkken gönderdikleri tweetleri inceleyen araştırmacılar, bu tweetlerin içinde ‘alkol, parti, bira’ gibi kelimelerin kullanımını belirledi. Mic’de yer alan habere göre belirlenen tweetler Amazon’un bir grup çalışanı tarafından tweetleri yazan kişilerin alkol tükettikleri esnada yazılıp yazılmadığı ve gönderim esnasında evlerinde olup olmadıklarını belirlemek için analiz edildi.

Bu tür bir algoritmanın geliştirilmesinin sebebi ise konum bazlı içki tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi ve Amerika Birleşik Devletleri’nde her sene alkol tüketimi yüzünden meydana gelen 88 bin ölüm sayısının azalmasına katkıda bulunmak olarak açıklandı.