Televizyon
25 Eki 2010 13:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

ŞANSAL BÜYÜKA OFSAYTA DÜŞTÜ! MARATON'DA HANGİ HATAYA İMZA ATTI? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Lig tv yorumcusu Şansal Büyüka, Maraton'da çok kritik bir hataya imza atarak bayan spikerlerin ahını aldı.

Lig Tv’de Maraton programını sunan Şansal Büyüka, Milliyet Gazetesi’ne verdiği röportajda, kendi kızı Sine Büyüka da dahil bayan spor spikerlerini kızdıracak açıklamalar yapmıştı..

Ancak Türk futbolunun duayen ismi Şansal Büyüka’nın ofsayt kuralını tam olarak bilmediği dün geceki Maraton’da ortaya çıktı..

Manisaspor- Kasımpaşa maçını yorumluyan Şansal Büyüka, Ege takımının attığı ilk golün önce ofsayt olduğunu düşündüğünü belirtti.. Görüntüler tekrar izlenince Kasımpaşalı bir futbolcunun aut çizgisinden yarım metre içeride yerde kaldığı görüldü.. Büyüka "Kardeşim madem yerde kaldın yarım metre dışarı çık ta hiç olmazsa pozisyon ofsayt olsun" deyince, Erman Toroğlu’nun yerine tartışmalı pozisyonları değerlendirmek üzere anlaşma yapılan eski Alman hakem Marcus Merk kahkayı patlattı..

Marcus Merk "Eğer bir defans oyuncusu, hakemden izin almadan aut çizgisinden oyun dışına kaçarsa ya da sakatlanıp dışarı çıkarsa bu ofsayt olmaz.. Centilmenliğe aykırı bir harekettir hakem hem pozisyonu devam ettirir hem de o futbolcuyu sarı kartla cezalandırır. Çünkü bu fair-play kurallarına aykırıdır" diyerek Şansal Büyüka’nın yanlışını düzeltti..

Şansal Büyüka daha sonra kendisinin de canlı izlediği bir İtalya-Hollanda maçında benzer pozisyonun yaşandığını ve hakemin gol kararı verdiğini hatırlayarak gülümsedi..

MEDYARADAR / ÖZEL