Gündem
08 Eki 2022 08:44 Son Güncelleme: 08 Eki 2022 08:44

Samuray kılıçlı katil için son karar verildi! Sokakta yürürken saldırmıştı…

Geçen yıl 9 Kasım’da İstanbul Ataşehir'de sokakta yürüyen Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un müebbet hapis cezası onandı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Ataşehir’de mimar Başak Cengiz’i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren katil zanlısı Can Göktuğ Boz, 22 Nisan’da mahkeme tarafından “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Karar sonrasında Can Göktuğ Boz ve Başak Cengiz'in avukatları istinaf mahkemesine giderek, karara itiraz etti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından yapılan incelemede, mahkemenin kararında usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığı belirtilerek, istinaf başvurularının esastan reddine karar verildi. İtirazın reddedilmesiyle birlikte, sanık Göktuğ Boz hakkında verilen karar onanmış oldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Ataşehir’de bir sokakta yürürken Can Göktuğ Boz’un samuray kılıçlı saldırısına uğrayan Başak Cengiz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Katil zanlısı Göktuğ Boz, yakalandıktan sonra ilk ifadesinde kılıçlara merakı olduğunu, yıllardır 10’a yakın kılıç satın aldığını ve birini öldürmeyi düşündüğünü söylemişti. Boz, erkeklerin direnebileceği için bir kadına saldırdığını belirtmişti.