Gündem
29 Ağu 2012 13:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:04

SAMSUNG APPLE'A ÖYLE BİR ÖDEME YÖNTEMİ SEÇTİ Kİ! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Sabah saatlerinde Apple genel merkezinin kapısına gelen 30 adet kamyon görenlerde şok etkisi yarattı.

Apple ve Samsung arasında geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ve Samsung’un 1 milyar dolar ceza ödemesi kararı alınan davanın ardından Samsung’un seçtiği ödeme yöntemi çok konuşulacak.
 
Dün sabah saatlerinde Apple genel merkezinin kapısına gelen 30 adet kamyon görenlerde şok etkisi yarattı. Gelen kamyonların sırrı kısa süre içerisinde anlaşıldı ve 30 kamyonun kasasında toplamı 1 milyar dolar yapan 20milyar adet 5 sent olduğu öğrenildi.

Samsung’un Apple’a karşı kaybettiği davaya göre ödemesi gereken 1 milyar dolarlık cezayı ödemek için neden 20 milyar adet 5 sent göndermeyi seçtiğini anlamak zor değil aslında. Apple ve Samsung arasındaki son zamanlarda gündeme gelen davalar nedeniyle Samsung’un başı bir hayli ağrımıştı, Apple toplam 12 milyar dolar ceza isteğiyle Samsung’a dava açmıştı ama mahkemenin sonucunda 1 milyar dolar ödemesi uygun görüldü. Bunun yanında Samsung’un 8-12 adet cep telefonunun çeşitli telif ihlalleri nedeniyle satışının durdurulması ve toplatılması isteğiyle de bir çok dava açan Apple şu sıralarda Samsung’un baş düşmanı gibi görünüyor.
Apple’ın açtığı davalarla yaşadığı sıkıntıya cevap olarak ödemesi gereken 1 milyar dolarlık cezayı 30 kamyon kasasına doldurduğu 5 sentlerle gönderen Samsung yöneticileri sanırız Apple çalışanlarının parayı sayarken işlerinden geri kalmalarını istediler. Bu zamana kadar gerek reklamlarında, gerek uygulamalarında gerekse ürettiği ürünlerde rakiplerine hızlı ve muzur cevaplar veren Apple’ın karşı hamlesinin ne olacağı da internet ortamlarında en çok konuşulan konu haline geldi.
 
Geçtiğimiz yıllarda blackberry’nin dokunmatik ekranlı cep telefonu tanıtımı için hazırladığı reklam filmi, Blackberry’nin sloganı “Blackberry’nin dünyadaki ilk dokunmatik ekranlı telefonu, ona hiç bir şey dokunamaz” olmuştu

http://www.youtube.com/watch?v=bVO8o_PKvVg
 
Apple da hızlıca bir cevap videosu hazırlamıştı ve sloganı da “ basit gerçekler” olmuştu
http://www.youtube.com/watch?v=2fzmv7YAKek
 
Mustafa NADİR / MEDYARADAR - ÖZEL