Gündem
22 Ağu 2012 11:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

ŞAMİL TAYYAR'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA; "GAZİANTEP ŞAM'IN RÖVANŞI"

AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Antep'te yaşanan saldırının "Şam'daki patlamanın rövanşı" olduğunu iddia etti..

AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Antep'te yaşanan saldırının "Şam'daki patlamanın rövanşı" olduğunu ve El Muhaberat-PKK işbirliği ile gerçekleştirildiğini öne sürdü. Tayyar'ın "rövanş" yorumu, Şam'daki patlamada da Türkiye'nin parmağının olduğunu mu işaret ediyor?

Gaziantep'te 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 60'tan fazla kişinin yaralandığı saldırının ardından AKP Antep Milletvekili Şamil Tayyar açıklamalarda bulundu.

Tayyar, mobese görüntülerini izlediğini ve eylemin içerisinde çok sayıda soru işareti barındırdığını söyledi. Tayyar, saldırının Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat ile PKK tarafından gerçekleştirildiğini ve amacın Türkiye'ye mesaj vermek olduğunu öne sürdü.

'Rövanş' yorumu
Tayyar, eylemin Suriye'nin başkenti Şam'daki büyük patlamadan sonra gelmesinin tesadüf olmadığını ileri sürerek "rövanş" yorumunda bulundu. El Muhaberat ile PKK'nin büyük ölçekli eylemler konusunda işbirliğine giriştiğini iddia eden AKP milletvekili, "Biz bunun işaretlerini Şemdinli'de gördük. Orada duvara tosladılar. Daha sonra milletvekili kaçırma ve yol kesme gibi eylemlerde de bu işbirliğinin devamını gözlemledik" dedi.

Tayyar, devlet içinde aktif olan bazı derin unsurların da El Muhaberat ve PKK ile işbirliği yaptığını, bazı yöneticilerin ise basiretsiz ve beceriksiz davrandığını söyledi.