Gündem
08 Mayıs 2024 18:59 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2024 19:03

"Gitsin marifetini başka yerde göstersin" İmamoğlu'nun 5 yıl önceki sözleri yeniden gündeme geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "belediyede adam kayırma" konuşması sosyal medyanın gündeminde. Yeğenini belediye şirketine yönetim kurulu olarak atayan CHP'li Bursa BŞB Mustafa Bozbey'e tepki gösterenler, İmamoğlu'nun 2019'daki sözlerini gündeme getirdi.

Bursa'nın CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması tepki çekmişti.

"GİTSİN MARİFETİNİ BAŞKA YERDE GÖSTERSİN"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun benzer bir tartışmaya ilişkin 2019'daki sözleri sosyal medyada yeniden gündeme geldi. İmamoğlu, "Derhal gereğini yapmalılar. Burası eş, dost, akraba yeri değil kardeşim. Kim ise fark etmez. Ben de aynı şeyi yapıyorsam, benim partim de hesap soracak, kendi vicdanı da hesap soracak. Gitsin marifetini başka yerde göstersin. Bu konuda çok netiz. Bu konuda taviz yok." demişti.

BOZBEY GERİ ADIM ATMIŞTI
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atamasını "Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" sözleriyle savunduktan sonra geri adım atmıştı. Bozbey, son açıklamasında "Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik, böyle bir atama olmayacak. Yeğenim kendi isteğiyle bu görevden affını istedi" ifadelerine yer vermişti.