Gündem
19 Nis 2012 15:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

ŞAMİL TAYYAR LİSTEYİ VERDİ: DEMİREL, ÇİLLER VE 7 GAZETECİ!

Süleyman Demirel ve Tansu Çiller'le birlikte “medya operasyonu”na dikkat çeken Tayyar, 7 kişilik gazeteci listesi açıkladı.

Radikal Gazetesi Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin'in Kanal a daki Görüş Farkı programına katılan AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, 28 Şubat soruşturmasında sıranın eski Cumhurbaşkanı, Başbakan ve gazetecilere geleceğini ima etti

Şamil Tayyar, “ O dönem bu işlerin göbeğinde olan 2 Ankara temsilcisi, 2 yazar ve 2 genel yayın yönetmeninin bilgisine başvurulmalı”dedi. Tayyar, görev ve konumlarını belirttiği gazetecilerin isimlerini ise söylemedi.
Emekli Subayları kapsayan 28 Şubat soruşturmasındaki 2.dalgadan sonra gözler o dönemin siyaset, bürokrasi ve medyadaki isimlerine yönelik muhtemel operasyona çevrildi. AKP’li Şamil Tayyar, 28 Şubat’la gerçek anlamda bir yüzleşme için eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski Başbakan Tansu Çiller’in ifadesine başvurulması gerektiğini savundu. Bu iki ismin “tanık” olarak da dinlenebileceğini söyleyen Tayyar, savcıların tıpkı eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’de olduğu gibi Demirel’e gidebileceklerini de kaydetti.
Sözü o dönemin etkin konumda olan medya mensuplarına getiren Şamil Tayyar, ismini söylemediği 7 gazeteciyi işaret etti: “Yine o dönemde işin göbeğinde olan 2 temsilci, 2 yayın yönetmeni,3 yazara ‘anlatın bakalım, BÇG’nin hukuk dışı eylemleriyle ilgili bilginiz var mı?” diye sorulabilir. Bu sayı artar ya da azalır o ayrı ama bunların bilgisine başvurulduğunda 28 Şubat’ın o postmodern darbe girişimiyle ilgili çok özel bilgilere sahip olabilirler diye düşünüyorum.”