Gündem
22 Şub 2015 09:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Şah Fırat operasyonuna sosyal medyadan ilk tepkiler!

TSK tarafından gerçekleştirilen operasyon sosyal medyanın da gündemine oturdu.

IŞİD'in kontrolü altındaki bölgedeki çatışmalar nedeniyle bir süreden bu yana askerlerin nöbet değişimi yapmadığı Türkiye'nin yurt dışındaki Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki Süleyman Şah Türbesi'ndeki naaşı ve buradaki Saygı Karakolu'nda görevli askerler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonu ile gece yarısı Türkiye'ye getirildi.

'Şah Fırat' adı verilen operasyonla çatışma çıkmadan operasyon tamamlanırken, operasyona katılan askerlerden birisinin kaza sonucu şehit düştüğü açıklandı. Süleyman Şah'ın naaşının Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrol altına aldığı ve Türk bayrağının çekildiği yeni türbeye nakledileceği belirtildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerlerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili Twitter'deki hesabından açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, operasyonu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Ecdadımızın emaneti Süleyman Şah'ın naaşı Suriye içindeki yeni mekanına geçici olarak nakledilmek üzere ülkemize getirilmiştir. Bugüne kadar büyük bir onur ile görev yapan Süleyman Şah Saygı Karakolu personeli de TSK'nın Şah Fırat operasyonu ile yurda dönmüşlerdir. Süleyman Şahın naaşının nakledileceği Suriye Eşmesinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir. Her türlü riski barındıran çatışma ortamında Suriye toprakları içesinde gerçekleştirilen bu son derece başarılı operasyon nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelini bir kez daha tebrik ediyorum" Operasyon sırasında yaşanan kazada da 1 asker hayatını kaybetti.

Operasyon haberinin duyulmasının ardından konu sosyal medyadanın da gündemine düştü. Süleyman Şah etiketi şuan TT Listesinde 2. sırada yer alıyor.

Operasyonla ilgili yapılan ilk yorumlar da şu şekilde:

Can Dündar: Operasyon fotoğrafı,tipik propaganda çalışması. 2.Dünya Savaşı'nda Amerikalılar denemişti. Ama burada ricatı örtüyor.

Mete Çubukçu: Türkiye S. Şah türbesine operasyon yaptı. Türbe boşaltıldı. Bölgeye Kobani'den girildi. Muhtemelen YPG ile koordineli gerçekleşti.

İsmail Küçükkaya: Şah Fırat" ;önemli operasyon. Tarihi gün. Şehidimiz de var, Allah rahmet eylesin.

Amberin Zaman: Süleyman Şah türbesininin tahliyesi bu koşullarda doğru karar Devletin öncelikli görevi vatandaşlarını korumak,gerektiğinde askerlerini de."Toprak" diye tempo tutanlar,siz evlatlarınızı Suleyman Şah türbesinde şu an görev yapıyor olmasını ister miydiniz? Türbe binası imha edildi ki IŞİDciler orada mekan tutup bayrağını dikemsin diye.Bunun nesi yanlı?.Suriye politikası ayrı konu.Tam bir facia.S.Şah operasyonunu YPG ile koordineli gerçekleştirildiyse bu da Rojava politkasında önemli ve pozitif gelişme.Suriye'de Türk Kürt işbirliği?

Emre Uslu: IŞİD bayrağı indirmezseniz Süleyman Şah türbesini yerle bir ederiz demişti. BAYRAĞI İNDİRDİK

Cem Mumcu: Süleyman Şah türbesinin boşaltılması ile ilgili korkarım İstanbul'un fethi düzeyinde kahramanlık açıklamaları bekliyor bizi

Kadri Gürsel: #IŞİD'e karşı savunulması maliyetli ve lüzumsuz olduğu tespit edilen türbedeki personel ve manevi varlık tahliye edildi. #SüleymanŞahTürbesi