Televizyon
12 Eki 2010 19:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:42

''SABİHA GÖKÇEN'İ PROTESTO EDİYORUM. O HAVAALANINA İNMEM!'' TARAF YAZARINDAN İLGİNÇ ÇIKIŞ!

Taraf gazetesi yazari Orhan Miroğlu Balçiçek İlter'le söz Sende'de ilginç açıklamalar yaptı.

Sabiha Gökçen’in Dersim’i bombalayan pilot olduğunu söyleyen Miroğlu, bunu protesto etmek için adını taşıyan havaalanı’nı kullanmam diye konuştu.

Taraf yazarı Miroğlu bir sivil itaatsizlik yapayim dedim. Sabiha Gökçen’e inip- kalkan hiçbir uçağa binmeyeceğim" dedi.

Miroğlu "yurtdışında binlerce Alevi yaşıyor ve Sabiha Gökçen’i kullaniyor. Burasi özel bir şirket. Mesela 5000 rezervasyon iptali olsa Sabiha Gökçen adi değişebilir" ifadesini kullandi.

PKK VE KÜRT SORUNU BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİL...

Orhan Miroğlu "PKK ayrı kürt sorunu ayrıdır. Biz demokratik adımlar atarız, PKK’yi da askeri yontemlerle baskilayip sonuç alırız yaklaşımı yanlıştır. PKK ayri kürt sorunu ayrı değildir" dedi. 

Miroğlu PKK’nin "eylemsizlik kararı" ile savaş konseptini canlı tutmaya çalıştığını da söyledi.

PKK TASFİYE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR..


İçişleri Bakanı Atalay ve Başbakan Erdoğan’ın Suriye gezilerini de değerlendiren Miroğlu "PKK tasfiye edilmeye çalışılıyor. Ancak bütün taraflar Barzani de dahil olmak üzere bu siyasi bir meseledir diyorlar. Yani PKK’nin Kandil’den indirilmesinden daha önemli meseleler var" dedi.

ÖCALAN 10 YILLIK SÜREÇTE ZAYIFLAMADI

Miroğlu Öcalan’a Kürt halkının önemli kesiminin desteği devam ediyor. 10 yıllık süreçten zayıflayarak çıkmış bir "siyasi lider" değil diye konuştu.

PKK Türkiyeli bir örgüt değil diyen Miroğlu,, artık doğduğu yıllardaki gibi bir Kürt ulus-devleti kurma ideali yok sözlerini kullandı.