Gündem
08 Oca 2017 11:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:21

Sabah'ın kurucu ekibindeydi! Duayen gazeteci hayatını kaybetti! (Medyaradar/Özel)

Sabah Gazetesi'ni Dinç Bilgin ile birlikte kuran ekipte yer alan duayen gazeteci vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı sahibi Mazlum Göknel bu sabah hayatını kaybetti.

1936 yılında Adana'da dünyaya gelen Mazlum Göknel mesleğe 1967'de Foto Spor dergisinde spor muhabiri olarak başladı. Günaydın, Son Sabah ve Sabah Gazeteleri'nde çalıştı.Bulvar tipi gazeteciliğin Türkiye'deki öncülerindendi.

Evli ve 2 çocuklu olan Göknel'in cenazesi 9 Ocak 2017 Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

KALBİ BOYUNDAN BÜYÜK İNSANDI

Vefat haberini Medyaradar'dan öğrenen ve yıllarca birlikte çalıştığı isimlerden Sabah Gazetesi eski istihbarat şefi Fehim Yener, "Kalbi boyundan büyük insandı. Allah mekanını cennet eylesin" şeklinde konuştu.

TGC'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Mazlum Göknel'in vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınladı. 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Mazlum Göknel'in  ölümünün ardından yayınladığı mesajda "Değerli meslektaşımız Mazlum Göknel'i kaybettik. Uzun yıllar gazetecilik mesleğine hizmet eden değerli üyemiz Mazlum Göknel'i hiç unutmayacağız. Gökne'in ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz" dedi.



Mazlum Göknel Sabah Gazetesi'nin kurucu ekibinden Güngör Mengi, Selahattin Duman, Zafer Mutlu, Orhan Vural,Ahmet Vardar ve Can Ataklı ile birlikte görülüyor.

MEDYARADAR/ÖZEL