Gündem
01 Mar 2012 15:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:23

SABAH'IN ESKİ EDİTÖRÜNDEN TARAF'A JET YANIT!

Wikileaks belgelerinde adı geçen Sabah'ın eski dış haberler editörü Bercan Tutar'dan Taraf'a yanıt.

Taraf'ta bugün yayınlanan Wikileaks belgelerinde adı geçen Sabah'ın eski dış haberler editörü Bercan Tutar'dan Taraf'a yanıt.

İŞTE TUTAR’IN O AÇIKLAMASI:

“Taraf gazetesinin bugünkü sayısında Wikileaks belgelerinde yer alan Stratfor yazışmalarının yayınlandığı haberde adım geçtiği için konuyla ilgili bir açıklama yapmayı gerekli görüyorum.

Stratfor gizli yazışmalarında TÜSİAD’ın ABD temsilcisi ve Stratfor’un Türkiye’deki elemanı Emre Doğru’yla temasa geçilecek kişiler listesinde adımın da yer aldığını gördüm. Emre Doğru’nun iddiasına göre Alparslan Akkuş, ismimi ona vermiş. Emre Doğru, ‘doğru’yu mu söylüyor yoksa manipülasyon mu yapıyor, bilmiyorum ama benim bundan hiçbir şekilde haberim yoktu. Olsaydı da, böyle bir şeye rıza göstermezdim.

Ne Emre Doğru denilen kişi ile ne de Stratfor adlı kuruluşun herhangi bir yetkilisiyle yüz yüze, telefon veya mail yoluyla bir görüşmem olmamıştır. Stratfor’un CEO’su George Friedman ile İstanbul’da yapılan bir yuvarlak masa toplantısına çağrıldığımda da ben bu toplantıya bile iştirak etmemiştim.

Zaten Emre Doğru’nun yayınlanan belgelerde ismimi, görüşülen kişiler arasında değil, görüşülecek kişiler arasında sayması da,  bu açıklamalarımı doğrular niteliktedir. Emre Doğru, benim rızam olmadan benimle görüşemeyeceğine göre, bunun kendi kurgusu ve senaryosu olduğu anlaşılıyor.

Dış haberler sayfasının editörü olduğum o dönemde Stratfor sitesinden hiçbir makaleyi haberleştirmedim. Ayrıca, geçen yıl dış haberler servisinden ayrılarak sabah.com.tr’ye geçtim.

Teşekkürler”