Televizyon
03 Kas 2014 10:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Sabah 'Kertenkele' için Diyanet'i suçladı; Paralel ağzı ile...

ATV’nin de sahibi Turkuvaz Medya’ya ait Sabah gazetesi, Kertenkele dizisi için Diyanet'i Paralel ağzıyla konuşmakla suçladı

Sabah gazetesi, aynı yayın grubu içinde yer aldığı ATV’de yayınlanan ‘Kertenkele’ dizisiyle ilgili tartışmadan da ‘paralel komplo’ çıkarmayı başardı. Türk Diyanet Vakıf Sendikası hırsız bir adamın imam kılığına girmesini konu aldığı için dizinin yayından kaldırılmasını talep etmişti; Sabah ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ‘diziyi izlemeden paralel medyanın yayınlarından etkilenmekle’ itham etti.

DİZİ ŞAHANE PARALEL BAHANE
ATV’nin de sahibi Turkuvaz Medya’ya ait Sabah gazetesi, ‘Diyanet Paralel ağzıyla suçladı‘ başlıklı haberinde, “Dizi izlenmeden yapıldığı anlaşılan açıklamada dini değerleri rencide edecek hiçbir içeriğe sahip olmayan “Kertenkele” ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı ifadeler kullanıldı” diye yazdı.

SALVOYA DEVAM: DİYANETE YAKIŞMAMIŞ
Sabah, Diyanet’in ‘paralel medya’nın yayınlarının tuzağına düştüğünü savunurken, Diyanet’e de İslam’a hakaretlere duyarsız olduğu gerekçesiyle ‘sataştı’.
“İslam’a ve yüce değerlerine hakaret eden birçok yayına karşı sessizliğini koruyan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, mizahi bir üslup kullanan, dini değerleri rencide etmeyi aklının ucundan bile geçirmeyen bir diziyi açıkça hedef göstermesi soru işaretleri doğurdu” diye yazan gazete, Diyanet’in bu tavrının da tepki aldığını öne sürdü.

TEPKİYİ KİM GÖSTERDİ?
Haberde şu ifadeler kullanıldı: “Milli ve manevi değerlere saygı konusunda oldukça hassas bir yayıncılık politikası izleyen ve bu alanda Türk medyasına öncülük yapan atv’yi suçlaması tepkiyle karşılandı.”
Ancak bu haberde, söz konusu tepkiyi kimin gösterdiğine dair bir bilginin yer almaması dikkat çekti.