Medya
08 Ağu 2011 16:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:39

SABAH GAZETESİ'NİN HANGİ HABERİ 'BAYAT' ÇIKTI?

Sabah Gazetesi'nin haberi bayat çıktı, okur temsilcisi Yavuzz Baydar, editörleri daha uyanık olmaya çağırdı.

’Bayat’ haber?

Okurumuzun dikkate getirdiği konu, SABAH’ta 6 Ağustos günü "Tarihi Köşk Harabeye Döndü" başlıklı haberle ilgili.
Haberin giriş bölümü şöyle: "Kars’ın Sarıkamış İlçesi"nde bulunan ve Rus Çarı 2. Nikola’nın, Sarıkamış’ta komutanlık binası olarak yaptırdığı Katerine Köşkü ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı harabeye döndü. Sarıkamış’ta 1896’da Rus Çarı II. Nikola tarafından tek çivi çakılmadan yaptırılan tarihi Katerine Köşkü vatandaşlar tarafından içine hayvanlar alınarak ahır olarak kullanılıyor. Sarıkamış’ta bulunan ve yapım tekniği bakımından Dünya’da eşine ender rastlanan bir eser olan Katerine Köşkü bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı çürümeye terk edildi.
Ağaçtan ve biri birine geçme metoduyla yapılan Katerine Köşkü’nün bir çok yerinde sökülmeler gözlenirken, binanın çürüyen ağaçları ise görenleri hayrete düşürüyor…"
Okurumuz, aynı konuda bir habere, başka bir büyük gazetenin 23 Temmuz sayısında rastladığını belirtiyor. (O metni de bizlerle paylaşmış). "Dikkatsizliklere" sitem ediyor, ve editörleri daha dikkatli olmaya çağırıyor.
Okurumuzun gönderdiği 23 Temmuz tarihli haber metnini de okudum. Her ne kadar farklı anlatım dili içerse de, konu aynı.
Diğer taraftan, SABAH’ın kullandığı haber İhlas Haber Ajansı (İHA) menşeli. İHA haberinde konuya ilişkin "yeni" (gelişmeyi güncelleyen) bir ayrıntı da bulunmuyor.
Okurumuz haklı. Mükerrer içerikte haberlerin, üstelik uzun sayılacak bir zaman aralığıyla çıkmasını önlemek için editörlerin daha uyanık olmasını beklemek, doğal bir talep.

Yavuz Baydar/Sabah