Gündem
23 Mayıs 2011 09:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

SABAH ESKİ ANKARA TEMSİLCİSİNE TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM OLDU!

Sabah Gazetesi, eski Ankara temsilcisi Emin Özgönül'e yüksek miktarda tazminat ödeyecek.

Sabah Gazetesi, eski Ankara temsilcisi Emin Özgönül'e yüksek miktarda tazminat ödemeye mahkum oldu. Gazete, Yargıtay tarafından da onaylanan karar ile, ikramiye, fazla mesai, ulusal bayram ve hafta sonu çalışma ücretlerinin tümünü, yedi yıllık faizi ile birlikte Emin Özgönül'e ödedi.

Ankara 13. İş Mahkemesinde 2004 yılında açılan davada gazetenin avukatları, tüm hakların ödendiğini öne sürmüşlerdi. İşveren tanığı olan eski Genel Yayın yönetmeni Ergun Babahan ve eski Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya da, gazetede fazla mesai yapılmadığını, sabah 09.00 akşam 17.00 arasında çalışıldığını iddia etmişlerdi. Ancak mahkeme bordro, banka hesap ekstreleri ve diğer belgeleri inceleyerek, faizi ile birlikte tüm alacakların Özgönül'e ödenmesini kararlaştırdı.

Sabah Gazetesi ve ATV, Ergun Babahan Mehmet Tezkan ve Muharrem Sarıkaya'nın yöneticilik döneminde, muhabirlerin doğu illerine sürgüne gönderilip, iş akitlerinin feshi nedeniyle de, Erhan Karadağ, Şamil Tayyar, Hüseyin Özalp, Fatma Can, İbrahim Gündüz, Kemal Aktaş, Erhan Seven, Sedat Bozkurt, Halim Abanoz, Nejat Sunal, Serdar Ekeyılmaz, Enver Erdem ve Fatih Atik'e toplam 2 trilyon lira tazminat ödemek zorunda kalmıştı.