Dünya
31 Ağu 2023 14:56 Son Güncelleme: 31 Ağu 2023 15:01

Rus analistten olay Yevgeni Prigojin iddiası! ‘Ölmedi, intikama hazırlanıyor…’

Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in ölümüyle ilgili şüpheler sürüyor. Bir Rus siyasi analist gündeme bomba gibi düşen iddialarda bulundu. Wagner liderinin ölmediğini ve intikama hazırlandığını öne sürdü.

Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili yeni bir iddia geldi. Rus Siyasi Analist Dr. Valery Solovey Prigojin'in kazada ölmediğini, hayatta olduğunu ve intikam hazırlıkları yaptığını öne sürerek “Yevgeny Prıgojin'in içinde olduğu söylenen uçak, Rus hava savunma sistemi tarafından düşürüldü. Uçakta patlama olmadı. Dışarıdan düşürüldü” sözlerini kullandı.

Solovey operasyon emrinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylandığı da söyledi.

Valery Solovey, “İkincisi, uçağın yok edilişiyle ilgili operasyon Rusya Güvenlik Konseyi tarafından geliştirildi ve bizzat Rusya Devlet Başkanı tarafından onaylandı” ifadelerini kullandı.

CNN Türk’teki habere göre Rus Analist Solovey, Prigojin'in ölmediğini de öne sürerek “Üçüncüsü, Yevgeni Prigojin yaşıyor, iyi ve özgür durumda. Prigojin'in kendisi uçakta değildi. Onun yerine dublörü uçuyordu” sözlerini kullandı.

Valery Solovey, Prigojin'in nerede olduğunu bildiğini de iddia etti ve “Nerede olduğunu biliyorum ancak bunu ekim ayında açıklayacağım. Bu bir Afrika ülkesi değil. Tamamen farklı bir ülke” ifadelerini kullandı.

Solovey, Wagner liderinin intikam hazırlığı içinde olduğunu da sözlerine ekleyerek “Prigojin intikam için hazırlanıyor. Kendisini yok etmek isteyenlerden ve ona yakın kişileri öldürenlerden intikam alma niyetinde” sözlerini kullandı.

Solovey, Wagner liderinin 2.5 milyar dolarlık bitcoin servetinin bulunduğunu ve bunun intikam almak için yeterli olduğunu da öne sürdü.