Gündem
06 Mar 2012 20:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:24

RUPERT MURDOCH SABAH-ATV İÇİN İLK SİNYALİ VERDİ!

Rupert Murdoch, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlık Merkez Bina'da ziyaret etti...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerikalı ünlü medya patronu Ruppert Murdoch’u kabul etti. Murdoch "Türkiye’ye yatırımlarımızı artırmayı arzuluyoruz" diyerek ATV-Sabah grubu için ilk sinyali verdi

Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşen kabulde Başbakan Tayyip Erdoğan ile New Corp’un sahibi ünlü medya devi Murdoch bir araya geldi. Saat 16.30’da gerçekleşen kabul yaklaşık 1 saat sürdü. Başbakan Erdoğan ile Murdoch’un ilk defa bir araya geldiği öğrenilirken, görüşmenin gündemine ilişkin ise resmi bir açıklama yapılmadı.

TÜRKİYE’YE YATIRIMLARI ARTTIRMAYI ARZULUYORUZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Rupert Murdoch’ın, görüşmede, medya sektörü açısından Türkiye’yi önemli bir ülke olarak gördüklerini ve yatırımlarını artırmayı arzuladıklarını söylediği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Murdoch, Başbakan Erdoğan tarafından kabulünde, Türkiye’de 5 yıldan beri faaliyet gösterdiğine değinerek, programlarını daha da artırmak istediklerini ifade etti.

Murdoch’ın, medya sektörü açısından Türkiye’yi önemli bir ülke olarak gördüklerini ve buradaki yatırımlarını artırmayı arzuladıklarını kaydettiği belirtildi.

WALL STREET JOURNAL’DAN MURDOCH VE ATV-SABAH İDDİASI

Murdoch’un, Başbakan Erdoğan’a bir ziyaret gerçekleştirmesi ise Sabah ve ATV konusunu akıllara getirdi. Murdoch’un sahibi olduğu Wall Street Journal, daha önce Murdoch’un Sabah ve ATV için teklif verebileceğini gündeme getirmişti.

Başbakan Erdoğan’ın Başbakanlık Merkez Bina’da kabul ettiği medya devi Murdoch’un, Başbakanlığa gelişinde ise bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. Murdoch’un elinde Empty Quarter (Boş Çeyrek) adlı kitabı beraberinde getirmesi ve çıkışta da elinde aynı kitabın olmaması kitabı Başbakan Erdoğan’a hediye etmiş olma ihtimalini akıllara getirdi.