Gündem
20 Kas 2012 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:23

RUPERT MURDOCH ATTIĞI TWEET'LER İÇİN ÖZÜR DİLEDİ!

Rupert Murdoch'ın İsrail'in Gazze operasyonuyla ilgili tweet'leri başına bela oldu.

Medya devi News International'ın patronu Rupert Murdoch'ın İsrail'in Gazze operasyonuyla ilgili tweet'leri başına bela oldu. Murdoch, "Yahudilere ait medya"yı operasyonla ilgili haberleri nedeniyle eleştirdiği tweet'ler yüzünden özür dilemek zorunda kaldı.

Murdoch hafta sonu yazdığı tweet'lerde, "Neden Yahudilere ait medya kuruluşları her krizde bu kadar İsrail karşıtı bir tavır sergiliyor? Ortadoğu her an kaynamaya hazır. İsrail'in durumu tehlikeli. Bu arada CNN ve AP'nin taraflılığı utanç verici" dedi.
Asıl amacı sol görüşlü olduğunu iddia ettiği medya kuruluşlarını eleştirmek ve ABD'li sağcıların İsrail'e destek vermesini sağlamak olan tweet'ler, Murdoch'ın anti-Semitizm yaptığı gerekçesiyle ağır eleştirilere neden oldu.
"ÖNYARGILI, PARANOYAK, YENİ MUHAFAZAKAR"
Murdoch'ın biyografisini de kaleme alan ünlü gazeteci Michael Wolff, tweet'leri, "Yani öyle görünüyor ki Murdoch şunu demeye çok yaklaştı: Yahudiler liberaldir ve o kadar güvenilmezlerdir ki İsrail'e bile ihanet ederler" diye yorumladı.
Wolff, Guardian'da yayımlanan yazısında Murdoch'ın İsrail yanlısı olmasının kendisini Yahudi düşmanlığı olduğu yönündeki eleştirilerden muaf tutmayacağını belirterek, "[Murdoch'ın] 'Yahudilere ait medya' konusundaki tweet sürçmesi önyargılı, paranoyak ve yeni muhafazakar olduğunun göstergesi ve bunların hiçbiri de hoş şeyler değil" dedi.
HEDEF NEW YORK TIMES MI?
Murdoch'ın, tweet'lerinde açıkça eleştirdiği Associated Press haber ajansı ile CNN televizyonu "Yahudilere ait" değil. Ünlü medya patronunun bu sözlerle Yahudi Sulzberger ailesine ait olan New York Times'ı hedef aldığı tahmin ediliyor.
Bununla birlikte Guardian yazarı Wolff, gazetenin şu an başındaki isim olan Arthur Sulzberger'in sadece yarı Yahudi olduğuna ve Episkopalyan Hristiyan olarak yetiştirildiğine dikkat çekerek, "Murdoch bunların hepsini bal gibi biliyor. Dolayısıyla aslında ettiği laf 'Yahudi lekesi taşıyan basın'dan çok daha büyük bir laf ve sonuç itibarıyla daha az değil daha fazla anti-Semitist" dedi.
ÖZÜR DİLEDİ
Eleştiriler nedeniyle geri adım atmak zorunda kalan Murdoch ise üçüncü bir tweet daha atarak, "'Yahudilere ait medya' [sözü], Yahudi muhabirlerle bağlantılandırılarak çok eleştirildi. Ben böyle görmüyorum ama yine de özür dilerim" dedi.
Murdoch'ın sahibi olduğu ve geçtiğimiz yıl telekulak skandalları nedeniyle zor günler geçiren News International, ABD'nin en çok satan gazetelerinden Wall Street Journal ve Fox News televizyonu ile İngiltere'de The Times, The Sun gibi çok satan gazeteleri şemsiyesi altında topluyor.
Diğer yandan, İsrail'in Gazze'ye girişine sağcı medya kadar sıcak bakmasa da New York Times'ın operasyon hakkındaki haberleri de İsrail yanlısı olduğu gerekçesiyle bazı çevrelerin eleştirilerine maruz kalıyor.