Gündem
24 Ağu 2011 12:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

RTÜK'TEN ''YALAKA AJDA'' KARARI!

RTÜK'ün sanatçı Ajda Pekkan‘a ‘'Yalaka'' diyen anchormen Uğur Dündar için kararı ne oldu?

RTÜK ilginç bir karar verdi ve sanatçı Ajda Pekkan‘a ‘’Yalaka’’ diyen anchormen Uğur Dündar’ın, bu sözleri için cezaya gerek görmedi.

RTÜK, Başbakan Erdoğan’ın Somali seferine de katılan sanatçı Ajda Pekkan’ı tartıştı. Ajda Pekkan’a ‘’Yalaka’’ dediği öne sürülen anchormen Uğur Dündar’ın, bu sözleri için Radyo D’ye ceza verilmesine gerek görülmedi.


Gazeteport’un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında Radyo D’de 27 Mayıs 2011’de yayınlanan “DJ Hakan Gündüz” adlı program ele alındı. Programda Ajda Pekkan’ın Devlet Bakanı Egemen Bağış’a söylediği ‘’Sizin için canımızı vermeye hazırız’’ sözleri konusunda düşünceleri sorulan Uğur Dündar, ‘’Türkiye’de hiç bir dönemde sanatçıların belli bir kesimi bu kadar yalaka olmamıştı. Yalakalığın doruğuna çıkanların, sanatçılıkla yakından uzaktan ilgisi olmadığı da tescilleniyor’’ dedi.


‘’AJDA İÇİN SÖYLEMEDİM’’
Dündar daha sonra bu sözleri Pekkan için söylemediğini belirterek, ‘’Sanatçıların duygu yoğunluğu içinde maksadını aşan sözler söyleyebileceğini düşünüyor ve anlayışla karşılıyorum. Benim sözlerimin hedefinde Ajda Pekkan yoktur. Bu sözlerin muhatabı olanları kamuoyu  biliyor” açıklaması yapmıştı.


RTÜK, Dündar’ın bu açıklamasını da dikkate alarak Radyo D’ye cezaya gerek görmedi. Ancak üyelerden Hamit Ersoy, karara katılmayarak ret oyu verdi. Ersoy yazdığı muhalefet şerhinde de ‘’Dündar’ın Ajda Pekkan hakkında kullandığı (Yalakalığın doruğu) gibi ifadeler, insan onuruna aykırı, kişileri eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü niteliktedir’’ dedi.


Ajda Pekkan geçen Mayıs ayında TİM Maslak Show Center’daki, konseri sırasında, Devlet Bakanı Egemen Bağış’a ‘’Sayın Bakanım her zaman sanat ve sanatçının yanında oluyorsunuz. Muhteşem vizyonunuzla hep ülkemizin önünü açıyorsunuz. İyi ki varsınız. Sizin için canımızı vermeye hazırız.  Allah sizi başımızdan eksik etmesin” demişti.