Gündem
03 Eki 2023 07:12 Son Güncelleme: 03 Eki 2023 08:25

RTÜK’ten Halk TV’ye ‘Ayşenur Arslan’ incelemesi! Sözleri tepkiye yol açmıştı…

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ayşenur Arslan'ın Halk TV’de yayınlanan programında Ankara'da gerçekleşen terör eylemi ile ilgili yorumları nedeniyle kanal ve Arslan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ayşenur Arslan'ın Ankara saldırısına ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle Halk TV ve Arslan hakkında inceleme başlattı.  

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

AYŞENUR ARSLAN NE DEMİŞTİ?

Ayşenur Arslan televizyon yayınında, saldırıya katılan terörist hakkında “Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu. Gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız Her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ankara'da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri’de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani…'” şeklinde konuşmuştu.