Televizyon
11 Oca 2023 15:15 Son Güncelleme: 11 Oca 2023 15:43

RTÜK'ten Beyaz TV'ye Rasim Ozan Kütahyalı cezası

RTÜK üyesi İlhan Taşcı'nın, Beyaz TV’de yayınlanan “Derin Futbol” programında Rasim Ozan Kütahyalı'nın kullandığı küfür nedeniyle RTÜK Başkanlığı’na yaptığı başvuru sonuçlandı. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yazar ve yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı'nın kullandığı küfür nedeniyle Beyaz TV'ye para cezası verdi.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı'nın, Beyaz TV’de yayınlanan “Derin Futbol” programında Rasim Ozan Kütahyalı'nın kullandığı küfür nedeniyle RTÜK Başkanlığı’na yaptığı başvuru sonuçlandı. 

Taşçı, Twitter'dan yaptığı açıklamada, RTÜK'ün Beyaz Tv'ye para cezası verdiğini duyurdu. Taşçı, "RTÜK, şikayet dilekçemiz üzerine Rasim Ozan Kütahyalı’nın “kirli ve düzeysiz” dili nedeniyle Beyaz TV’ye oybirliğiyle yüzde 3 para cezası verdi. @RasimOzan_K Üst Kurulun oybirliğiyle aldığı kararı da değerlendirirsin!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Kütahyalı, Beyaz TV'deki Derin Futbol programında eski hakem Ahmet Çakar'ın yanına giderek, "Hocam, 'Sukiyo' şarkısını söyle" demiş, "u" harfi yerine "i" harfini kullanarak "S...yo, S...yo" diyerek tempo tutmuştu. 

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı da, "Rasim Ozan Kütahyalı utanmıyor, küfrediyor,  RTÜK ise üç maymunu oynuyor!" diyerek RTÜK'e dilekçe vermişti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de, “Derin Futbol” programı hakkında inceleme başlatıldığını açıklamıştı. 

Programda küfür ettiği eleştirilerine yanıt veren Kütahyalı, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

"Levent Kırca’nın 30 sene önceki, 'İski Skeci' Türk TV tarihine geçmiş bir skeçtir. 'Jetski skeci' de öyle. Hâlâ izleniyor bu klasikler. Beyaz Futbol da şimdiden bir Türk TV klasiğidir. 'Sukiyo' bölümü de 30 sene sonra izlenecek. İdeolojik kinle bizlere saldıranlar unutmasın bunu..."