Televizyon
13 Ağu 2023 10:49 Son Güncelleme: 13 Ağu 2023 10:51

RTÜK sansürü bitti, TELE1 yayına başladı

TELE1 televizyonu, RTÜK’ün 7 günlük karartmasının ardından yeniden yayına başladı.

 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının ardından RTÜK’ün verdiği ceza ile TELE1 televizyonu, 6 Ağustos gecesi 7 günlüğüne karartılmıştı. Yasak biter bitmez Ana Haber bülteniyle canlı yayına başlayan Evren Özalkuş, "Saatlerimiz gece yarısını 10 saniye geçiyor. Kendimizi garantiye alalım dedik. Sonra 1 saniye, 10 saniye kada girdiniz diye tepemize inilebilir sonuçta" dedi. 

RTÜK, Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen sözleri nedeniyle TELE1 6 Haziran’da yedi gün yayın, beş kez de program durdurma ile iki kez önceki ay reklam gelirlerinin yüzde 5’i oranında idari para cezası vermişti.

18 Temmuz itibarıyla 7 gün süreyle karartılacak olan TELE1, RTÜK’ün kararına karşı Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma istemiyle dava açmıştı. Mahkeme başvurumuzu oybirliğiyle kabul ederek yayın durdurma cezasının yürütmesini durdururken, RTÜK’e de 30 günlük savunma süresi tanımıştı.

RTÜK yürütmeyi durdurma kararı için Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul ederek daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Bu karar TELE1’e tebliğ edildi.

Tebliğin ardından TELE1’in ekranları 6 Ağustos gecesi karardı. TELE1'in yayını kendi açıklamalarının ardından RTÜK kararı verilerek karartıldı.