Televizyon
02 Ara 2014 11:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:57

RTÜK Samanyolu'na ceza kesti, Hidayet Karaca isyan etti!

Samanyolu Haber'e verilen ceza Hidayet Karaca'yı kızdırdı.

Samanyolu Haber, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 5 günlük yayın durdurma cezası aldı.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, verilen cezalara Twitter hesabından isyan etti.

Cezalarla baskı ve sindirme politikası izlendiğini ileri süren Karaca ayrıca RTÜK'ün son 1 yıldır Samanyolu Yayın Grubu'nu hedef tahtasına koyduğunu iddia etti.

Karaca, Twitter hesabına konuyla ilgili şunları yazdı:

1- Sansürcü zihniyet, yayın grubumuz üzerindeki baskılarını nefes almaksızın sürdürüyor. @SHaberTV'ye 5 günlük bir ceza daha gönderdiler!!

2- Milyonlarca liralık ağır maddi cezalar kesmiyor olacak ki;üst üste yayın durdurmalar geliyor. Adeta baskı ve sindirme politikası izleniyor

3- Kurulduğu günden bu yana bırakın cezayı, RTÜK’ten hep takdir alan Samanyolu Yayın Grubu, son bir yıldır hedef tahtasına koyuluyor.

4- 6112 sayılı kanun kapsamında görevlendirilen RTÜK, artık tarafsızlığını kaybetti. Talimatla (!) görev yapan siyasi bir kurum halini aldı.

5- Demokrasinin güvencesi özgür medya; RTÜK üzerinden ‘siyasi erk’in arka bahçesine çevrilmeye çalışılıyor.

6- Eleştirel yaklaşımlar, kamuoyuna gerçekleri anlatan yayınlar cezalandırılıp; adeta tek tip ve yanlı yayıncılık isteniyor.

7- Bu durum ilk olarak halkın haber alma hürriyetini, sonra da demokratik sistem aracılığı ile varlık imkanı bulan RTÜK’ü ortadan kaldırır.

8- "Haber almak" bu ülke insanının hakkıdır, ve biz bu hakkın savunucusuyuz. Sorumluluğumuzun bilinciyle yolumuza devam ediyoruz.

9- Gerek haber yayınlarımızda, gerekse programlarımız ve dizilerimizde ülkemiz insanına hizmet etmek için bu yoldayız. Mesleğe saygılıyız.

10- Bugün pervasızca ve hukuk tanımadan talimatla görev yapanlar; bir gün adalet önünde hesap vereceklerini hiç mi düşünmezler?

11- Yayın grubu olarak hassasiyetimiz; kendi mağduriyetimizden çok, ülkemizin kazanımlarının hukuk dışı uygulamlarla ortadan kaldırılmasıdır.