Televizyon
03 Eki 2023 09:44 Son Güncelleme: 03 Eki 2023 09:48

RTÜK inceleme başlatmıştı! Halk TV'den flaş 'Medya Mahallesi' kararı!

Halk TV, RTÜK incelemesi sonrası Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programını kaldırdı.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Ankara'daki bombalı saldırı hakkındaki sözleri nedeniyle inceleme başlatılan gazeteci Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programını sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu.

Arslan'ın açıklamalarını "talihsiz sözler" olarak değerlendiren Mahiroğlu, "Aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz" dedi.

Mahiroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Halk TV olarak ülkemize demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar birçok bedel ödeyerek, her türlü cezaya ve baskıya rağmen farklı sesleri ve muhalif duruşları ekranımızda yansıtmaktan geri adım atmadık, atmayacağız da. Halk TV ülkemizde demokrasinin gelişmesi için vazgeçilmez bir nefes borusudur. Bu konuda tek kırmızı çizgimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüdür. Halk TV, güvenlik güçlerimizin bu kapsamda yürüttüğü terörle mücadelenin kayıtsız şartsız yanındadır. Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz."