Televizyon
22 Eyl 2012 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:10

RTÜK BAŞKANI GERÇEĞİ CANLI YAYINDA ÖĞRENDİ!

24 TV ekranlarında yayınlanan Söz Bitmeden programının dün akşamki canlı yayını sonrasında ilginç bir gelişme yaşandı.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, dün akşam 24 TV’de Star Gazetesi Yazarı Elif Çakır’ın hazırlayıp sunduğu Söz Bitmeden programına konuk oldu. Canlı olarak yayınlanan programın son bölümlerinde Elif Çakır, Davut Dursun’a Darbeleri Araştırma Komisyonu’ndan RTÜK’e gelen herhangi bir belge ya da yazışmanın olup olmadığını sordu. “Ben mesela bir yazışma geldiğini biliyorum” diyen Elif Çakır’a, “Ben bilmiyorum, siz nereden biliyorsunuz, enteresan” diye cevap veren RTÜK Başkanı Davut Dursun, program sonrasında asıl gerçeği öğrendi.

RTÜK Başkanı Dursun, Darbeleri Araştırma Komisyonu’ndan bu konuda RTÜK’e gelmiş bir uyarı ya da yazının olmadığını fakat Komisyon Başkanı’nın arayıp, kendisine “sizi de dinlemek isteriz” dediğini belirtti. Davut Dursun programda, Komisyon Başkanı’yla ilgili “Ben de kendisine ’bildiklerimi aktarmaktan memnun olacağımı’ bildirdim. Henüz bu konuda bana gelmiş bir davet mevcut değil” dedi.

ÖNCE CANLI YAYINDA ÖĞRENDİ

Program bittikten sonra Elif Çakır’ın Davut Dursun’a sormuş olduğu soruyla alakalı ilginç bir gelişme yaşandı. Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz Star Gazetesi Yazarı Elif Çakır, “Davut Bey Programdan çıktıktan sonra yardımcısını aradı ve ellerine Darbeleri Araştırma Komisyonu’ndan böyle bir resmi yazının bir gün önce geldiğini öğrendi. Yardımcısı Davut Bey’e ’gelen yazışmanın içerisinde bizim sorduğumuz soruların olduğunu, bazı belge ve bilgilerin istendiğini ve istenilen bilgilere ilişkin olarak hazırlık yaptıklarını’ iletti” dedi.

Yani RTÜK Başkanı Dursun Darbeleri Araştırma Komisyonu’ndan gelen talebi ilk olarak 24 TV canlı yayınında Elif Çakır’dan öğrenmiş oldu.