Televizyon
05 Nis 2015 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:27

RTÜK, Adem ve Havva'lı o sözleri affetmedi!

RTÜK, Digitürk bünyesindeki Moviemax Premier adlı kanalda yayınlanan “The Bag Man” adlı filmi masaya yatırdı.

BİMER’e yapılan bir başvuruyu değerlendiren RTÜK, Digitürk bünyesindeki Moviemax Premier adlı kanalda yayınlanan “The Bag Man” adlı filmi masaya yatırdı. Filmde, Adem ile Havva hakkında müstehcen ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle kanala, RTÜK Yasası’nın 2 ayrı maddesinden ceza kesildi.

RİVKA KAÇIYOR, JACK SAKLIYOR

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre ceza getirilen film, kadın tacirlerinin elinden kaçan Rivka adlı kadın ile kendisini saklayan Jack adlı karakterin heyecan dolu serüvenini anlatıyor. Filmin, cezaya neden olan “müstehcen” diyaloğu, Jack ile Rivka’yı arayan kadın tacirleri arasında geçiyor. Bu diyalog şöyle:

HAVVA ANA’YA MÜSTEHCEN SÖZLER

Kadın Taciri Lizzar: Bir kızı arıyorum. Uzun boylu, buralarda öyle birini gördün mü?

Jack: Hayır! Hiç kimseyi görmedim.

Lizzar: Gözünden kaçmış olamaz, çok uzun boylu, uzun bacakların hemen yukarısında bir kıç var.

Başka bir kadın taciri: Hey, kaltak! Hiçbir yerde yok.

Lizzar, Jack’e dönerek: Bir saniye. Sana bir soru sorayım. Tarihten bir karı becerecek olsaydın kim olmasını isterdin? Ben Havva’yı becerir, Adem’e de izlettirirdim. Altıma alır, cennetin bahçesinde bir güzel becerirdim (gülüşmeler). Ne oldu? İncil’deki karılardan hoşlanmıyor musun?

RTÜK: HAVVA ANAMIZA HAKARET VAR

Filmdeki bu diyaloğu raporlaştıran RTÜK, “Bütün dinlerde olduğu gibi bizim dinimizde de kutsal sayılan ilk peygamber Hz. Adem ve Havva anamız hakkında çirkin ve irite edici müstehcen diyalogların yer alması toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırıdır” dedi. Raporda ayrıca bu diyaloğun, çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine olumsuz etki yaptığı da vurgulandı. Her iki nedenden dolayı kanala ceza verildi.