Medya
23 Oca 2011 10:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:59

RTÜK 2011'DE HANGİ PROGRAMLARA CEZA VERİR? İŞTE RTÜK'ÜN YARAMAZ ÇOCUKLARI!

Sina Koloğlu yeni yılda hangi programların RTÜK'ten ceza alma ihtimali olduğunu yazdı.

RTÜK’ÜN YARAMAZ ÇOCUKLARI

Geride kalan yıl RTÜK’ten ceza alan ‘yaramaz programlar’ın başında ‘gerçeğin şovları’ geliyor.  Bu yapımlar canlı yayınlanırken birden kavga gürültü kopuyor ya da telefona bağlanan kişi ‘dümdüz’ gidiyor. Cezalar da çoğunlukla buralardan geliyor. Geçen yılın bu anlamda flaş programı Müge Anlı’nın programı oldu. Dört uyarı ve iki program durdurma cezası aldı. Onu Flash TV’de Yalçın Çakır’ın programı izliyor: İki uyarı ve iki program durdurma. Star’da yayınlanan ‘Suç ve Ceza’ bir uyarı, bir program durduma ve bir para cezası almış.
Kanal 7’de yayınlanan ‘Ebru İle Paylaştıkça’ ise cezalarını ‘yaramazlıktan’ değil de reklamdan almış; iki uyarı ve iki para cezası.
Peki dizilerde durum ne? En çok ceza alanlar listesinde iki dizi var; iki erkek yatağa girdi diye ortalığın ayağa kalktığı dizi ‘Kılıç Günü’ne üç uyarı cezası gelmiş. “Türkçemizin içine ediyor” diyerek kafaya taktıkları ‘Türk Malı’ ise iki uyarı almış. Mehmet Ali Erbil de her yıl ‘Çarkıfelek’ ile bir olay çıkarmıştır. Geçtiğimiz yıl da üç uyarı almış.
Durum böyle; peki bu yıl ne olur? Dizilerimizden ‘Muhteşem Yüzyıl’ şimdiden yıla damgasını vurdu. Yukarıda adı geçenlerden de ben ‘yeni cezalar’ bekliyorum desem yalan olmaz. Yani programlardan.

Sina Koloğlu/Milliyet