Medya
17 Şub 2012 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:21

RIDVAN AKAR KONUŞUYOR, BİZ SUSUYORUZ; YAZIKLAR OLSUN!

28 Şubat Belgeseli'ni konuk olduğu kanallarda anlatan Birand'a Rıdvan Akar'ın iddialarının sorulmaması Habertürk yazarı Balçiçek İlter'i isyan ettirdi.

Mehmet Ali Birand açıklama yapmalı!

Birand çıktığı televizyon programlarında imzasını attığını söylediği “28 Şubat Belgeseli”ni anlatıyor. Karşısına oturan meslektaşlarım da demiyor ki “İyi ama yıllardır beraber çalıştığınız, markanızı emanet ettiğiniz, beraber 32. günü sunduğunuz, arkanızı rahatça yasladığınız -ki bizim meslekte zordur- gazeteci Rıdvan Akar diyor ki: “Söz konusu belgesel benim ve yedi arkadaşımın emeğidir, Birand üzerine oturmuştur, o kiminle röportaj yapıldığından dahi habersizdir.” Sormuyorlar kardeşim! Neden? Birand gibi bir gazeteci, şeffaflığa inanan, “Veremeyecek hiçbir hesabım yoktur” diyen, dik tavrına, duruşuna zaman zaman şapka çıkardığım, habercilikte ise her daim bir numara olduğuna inandığım Birand mı bu soruyu istemedi yoksa? Birand Türkiye için önemli bir değerdir. Onun yakından tanık olduğum habercilik hırsı, heyecanı ve tutkusu belki de hiç birimizde o kadar kuvvetli değil. Ama bugün yakın çalışma arkadaşı olan ve başarılı işlere imza atan bir başka gazeteci Rıdvan Akar çıkıp diyor ki: “Emeğimi çaldılar!”  Bunu söyleyen herhangi bir isim değil, eline geçen her fırsatı Birand’a vurmak için kullananlardan hiç değil. İnternet sitesindeki yazısından anladığım kadarıyla, kırıldığı nokta parasal pulsal dahi değil. “Siz konuşuyorsunuz belgeseli ama onu biz yaptık, Birand değil” diyor.
Ve biz, medya mensupları da susuyor muyuz?
Yazıklar olsun!
(Dünyanın her yerinde marka isim, ekip çalışmasının üzerinde vitrinde gözükür ama ekibin imzasını jenerikte bile yayınlamamak başka bir iştir)

Balçiçek İlter/Gazete Habertürk