Gündem
02 Kas 2010 12:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

"RİCA ETTİM, KARAYILAN'I ARADI" DEDİ, AMBERİN ZAMAN'DAN YALANLAMA GELDİ!

Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısında sözünü ettiği görüşmeye gazetesinin yazarı Amberin Zaman'dan yalanlama geldi.

ALTAYLI: "RİCA ETTİM ARADI"

Altaylı bugün köşesinde "Tamil benzetmesi boşuna değildir!" başlıklı bir yazı yazdı. Gazetesinin yazarlarından Amberin Zaman'a, daha önce de Karayılan ile görüştüğü için örgütün elebaşını tekrar aramasını söylediğini anlatan Altaylı "Bir konuş tekrar bakalım, ne diyor. Bu mu eylemsizlik diye sor" dedim" diye yazdı. Altaylı yazısına şöyle devam etti:  "Amberin Zaman konuştu. Karayılan "biz yapmıyoruz. Cemil Bayık, İran'ın kontrolüne geçti. O yapıyor olabilir" dedi."

AMBERİN ZAMAN'DAN YALANLAMA

CNNTürk'te Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programına telefon ile katılan Amberin Zaman Altaylı'nın bu yazısını "bir yanlış anlaşılma var. Böyle bir konuşmam olmadı" diyerek yalanladı.

Ayşenur Arslan'ın telefon ile bağlanan Zaman'a "sanırım konuşmuşsunuz, Karayılan saldırılar ile ilgili neyi işaret etti?" şeklindeki sorusuna Habertürk yazarı şöyle yanıt verdi:

"Böyle bir konuşmam olmadı. Altaylı belki daha önceki bir süreçten sözediyor. Şu kadarını söyleyebilirim. Karayılan ile daha önceki konuşmalarımdan edindiğim fikir, bu konuların bir şekilde provokasyon olduğu yönünde. Eğer karşınızda çok usta bir yalancı yoksa bu doğru. Örgüt içinde çok ciddi bir çekişme var ve bunun etkilerini yaşıyoruz. Batılı bir terör uzmanı bir soğana benzetiyor terör örgütlerini. Dış kabuğu çözünce içteki etkiliyor."

Ayşenur Arslan bunun üzerine "Altaylı'nın yazısını okudum ama... Ben mi yanıldım acaba. Okuyunca böyle bir anlam çıkıyor ama herhalde Fatih yanlış anlamış" dedi.