Televizyon
10 Haz 2010 00:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

REYTİNG REKORTMENİ DİZİLER TATİLE, YENİ DİZİLER GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR!

Yaz ekranında hangi diziler hangi kanalda başlıyor? Habertürk televizyon yazarı Memet Güler yazdı.

HAZİRAN ayının gelmesiyle birlikte ekranın reyting rekortmeni yapımları da yavaş yavaş perdelerini kapatıyor. Kurtlar Vadisi Pusu geçtiğimiz hafta sezon finali yaptı ve aynı ekip Kurtlar Vadisi Filistin filmi için kolları sıvadı. Salı gecelerinin sevilen dizisi Aşk ve Ceza ise dün sezona veda edip, perdesini kapadı. Ekip sadece bir ay dinlendikten sonra yeni sezon için yeniden kamera karşısına geçecek. Bu arada kulağıma gelen fısıltılara göre, dizinin yönetmeni Kudret Sabancı önümüzdeki sezon yeni bir efsane dizi yaratmanın peşine düşecek. Ve Aşk ve Ceza’yı asistanına devredip yepyeni bir diziyle seyircinin karşısına gelecek. Uğur Yücel, Şebnem Bozoklu, Ezgi Mola, Ozan Güven ve İlker Aksum’un başrollerini oynadığı Canım Ailem ise bu akşam ekranlara veda ediyor. Sıcacık bir aile hikâyesiydi Canım Ailem ama bir türlü beklenen reytingi yakalayamadı. Seveninde tiryakilik yarattı ama bir türlü reyting listelerinde en üst sıraya tırmanamadı. Ama bu diziyle birlikte seyirci Şebnem Bozoklu gibi müthiş bir yetenekle  tanıştı. Bozoklu, Meliha karakterine kattığı renkle, ekran tarihinin en başarılı tiplemelerinden birine imza attı. Yine kulağıma gelenlere göre; aynı ekip yeni bir diziyle tekrar ekranda olacak. Hasretle bekliyoruz... Yaprak Dökümü ve Hanımın Çiftliği haftaya sezon finali yapacaklar. Ezel, 21 Haziran’da ekranlara ara verirken, bu sezonun en çok ses getiren dizisi Aşk-ı Memnu ise görkemli finalini 24 Haziran’da yapacak. O akşam Türkiye’de nefesler tutulacak ve final bölümünün bir kısmı canlı olarak ekranda olacak. Gönülçelen 25 Haziran’da tatile çıkacak. Reyting rekortmeni dizilerin tatile gitmesiyle, ekranlarda da yeni diziler görücüye çıkacak. Üstelik bu yıl yine bir ilk yaşanacak. Ekranlarda yayınlandığı dönemde reyting alamayan ama yine de çok sevilen diziler yeniden başlayacak. Atv yayından kaldırdığı Kalp Ağrısı’nı, Star ise Cümbür Cemaat Aile’yi yeniden  yayına verip reyting yoklamasına sokacak.

Bu yıl ramazan ayının ağustosa denk gelmesi nedeniyle yeni sezon işleri de aynı ay içinde başlayacak. İşte size yaz ekranında başlayacak diziler:

MÜKEMMEL ÇİFT: Geçtiğimiz yıl Arjantin’de  yüzde 50 gibi inanılmaz bir izlenme payına ulaşan ‘The Successfull Mr. And Mrs. Pells’ dizisi ‘Mükemmel Çift’ adıyla Türkiye’de ekrana gelecek. Tardu Flordun ve Songül Öden’in başrollerini paylaştığı komedi dizisi, haziran ayının sonunda Kanal D’de ekrana gelecek. Avrupa Yakası’nın yönetmeni Jale Atabey Özberk’in yöneteceği dizi, bir televizyon kanalında çalışan iki rakip ve evli spikerin hayatını anlatacak.

ÇOCUKLAR DUYMASIN: 2003 yılında ekrana geldiğinde bir fenomene dönüşen, taş fırın erkeği Haluk, Meltem, light erkek Selami, Havuç ve feminist Duygu’nun hikâyelerinin anlatıldığı Çocuklar Duymasın yeniden başlıyor. Bu defa kadroya Selami’nin oğlu Beton Orçun’un da katıldığı sit-com, ağustos ayının başında atv’de ekrana gelecek. 

LALE DEVRİ: Tolgahan Sayışman ve Emina Türkcan’ın başrollerini oynayacağı dizi eylül ayında Show TV’de başlayacak.

KÜÇÜK SIRLAR: Gossip Girl’ün yerli versiyonu olarak lanse edilen Küçük Sırlar’da Sinem Kobal ve Burak Özçivit başrolleri paylaşacak. Gençlik dizileriyle ses getiren Tim’s Production’ın çekeceği dizi, ağustos ayının sonlarında Show TV’de ekrana gelecek.

UMUT ÇOCUKLARI: Erler Film’in hazırladığı dizide Yetkin Dikinciler, Haluk Piyes ve Ezel’den ayrılacak olan Sedef Avcı rol alacak. Arkak Sokaklar tadında olan ve sokak çocuklarının dramını anlatacak olan dizi Kanal D’de yayınlanacak.

ANA KUCAĞI-DÜRİYE’NİN GÜĞÜMLERİ: Geçen yıl sona eren Baba Ocağı dizisi ekibi bu defa Ana Kucağı için motor diyecek. Muğla’nın bir köyünde çekilecek ‘Ana Kucağı-Düriye’nin Güğümleri’ dizisinde İpek Tuzcuoğlu ve Emre Kınay başrolleri paylaşacak. İkili, dört çocuk sahibi  boşanmış bir karı kocayı canlandıracak. Dizi temmuz ayında Star ekranlarında yayınlanacak.

ŞEN YUVA: Atv’de temmuz ayında başlaması planlanan Şen Yuva’da Ceyda Düvenci ve Levent Üzümcü evli bir çifti canlandıracak.

DELİ SARAYLI: Perran Kutman ve Çetin Tekindor’un başrollerini oynayacağı, dönem komedisi Deli Saraylı eylül ayında atv’de yayınlanacak. Diziyi Gani Müjde kaleme alıyor.

Memet Güler/Gazete Habertürk