Spor
15 Oca 2024 14:49 Son Güncelleme: 15 Oca 2024 14:55

Revivo’dan tepki çeken Jehezkel paylaşımı!

Süper Lig'de attığı gol sonrası İsrail propagandası yapan ve sınır dışı edilmesine karar verilen Antalyasporlu Sagiv Jehezkel'e Fenerbahçe ve Galatasaray'ın eski yıldızı Haim Revivo'dan destek geldi.

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor ile oynanan karşılaşmada attığı golden sonra yaptığı İsrail propagandası nedeniyle gözaltına alınan ve daha sonra sınır dışı edilmesine karar verilen Antalyasporlu futbolcu Sagiv Jehezkel'e Haim Revivo da destek verdi.

Akdeniz ekibinin kadro dışı kararı sonrasında Türkiye'den ayrılmaya hazırlanan İsralli oyuncu, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, serbest bırakılırken sınır dışı edilmesine karar verildi. 

'SEN BİR ŞAMPİYONSUN GÜÇLÜ OL'

Yaşananlar sonrası Sagiv Jehezkel ve ailesini almak için harekete geçen İsrail hükümeti Türkiye'ye özel uçak gönderdi. Mahkeme ifadesinde savaşın son bulmasını istediğini, hareketinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Sagiv Jehezkel'e daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen İsrailli yıldız Haim Revivo'dan destek geldi.

Türkiye'de uzun bir dönem forma giyen ve iki ezeli rakipte de oynayan İsrailli Haim Revivo, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Jehezkel'in fotoğrafıyla birlikte, ''Sen bir şampiyonsun adamım, güçlü ol, seni seviyorum. Yazıklar olsun Türklerin iki yüzlülüğüne. Umarım artık serbest bırakılması için Ofa'ya baskı uygulayabiliriz'' ifadelerini kullandı. 

Haim Revivo'nun bu paylaşımında haddini oldukça aştığını düşünen taraftarlar İsrailli eski oyuncuya yorumlarla tepki gösterdi. Galatasaray ve Fenerbahçe ile bir dönem Süper Lig'e damga vuran Revivo'nun tepki çeken sözleri üzerine eski paylaşımları da gündeme getirildi. 

TFF'YE DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Haim Revivo daha önce Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Gazze için alınan saygı duruşu kararı için  de benzer bir çıkış yapmış ve  paylaşımında, "Sana yazıklar olsun Türkiye Futbol Federasyonu. Gazzeli vatandaşlar için saygı duruşunda bulunacak siyah kurdeleler takacaksınız ama Hamas'ın katlettiği Yahudiler için bunu yapmıyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.