Eğitim
13 Şub 2024 14:47 Son Güncelleme: 13 Şub 2024 14:51

İstanbul Üniversitesi halka açıldı, öğrenciler isyan etti

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden geçen hafta yapılan açıklamada, üniversiteye bağlı tüm kampüslere ziyaretçilerin alınacağı duyurulmuştu. Bugün üniversitenin kapıları halka açıldı, öğrenciler bu karara isyan etti.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversiteye bağlı tüm kampüslere ziyaretçilerin alınacağı duyuruldu. Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, “Üniversiteli ve üniversitesiz ayrımını doğru bulmadığınız için bu kapılar herkese açık.' ifadelerini kullandı.

Üniversite yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda, üniversitenin başta Beyazıt'taki ana kampüs ile çevresindeki yerleşkeleri olmak üzere, Laleli, Horhor, Avcılar, Çapa, Şişli, Kadıköy, Bahçeköy, Bakırköy ve Büyükçekmece'de bulunan kampüsler de ziyarete açıldı.

Bu kapsamda okullar hafta içi 08.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ
Üniversite yönetiminin aldığı bu karar sonrası vatandaşların okula girdiği ve öğrenciler dersteyken fotoğraf çektiği görüldü. Bu anları sosyal medyadan paylaşan öğrenciler isyan etti. 

 

Twitter'da gündeme oturan konuyla ilgili öğrenciler yaptıkları paylaşımlarda "Okulumuz müze değil" diyerek karara tepki gösterdi. Öğrenciler ayrıca bu kararın okulda bir güvenlik açığına da sebep olabileceğini öne sürdü.