Gündem
24 Mayıs 2011 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

REKLAM CINGILINI PATRON ÇALDI!

Koç Topluluğu 85. yaşını kutladığı etkinliklerde Mustafa Koç'tan perküsyon şov.

Temelleri Vehbi Koç tarafından 31 Mayıs 1926'da atılan Koç Toplululuğu 85. yaşını kutluyor. Topluluğun yayın organı 'Bizden Haberler' dergisi mayıs-haziran sayısını 85. yıla özel hazırladı. Derginin 'önsöz'ünde Holding CEO'su Turgay Durak '2010 yılı vergi rekortmenleri listesinde ilk 10'da 6 Koç Ailesi mensubu yer aldı. Bu açıdan kurucumuz Vehbi Koç'un benimsediği ilkeleri yaşatıyor olmak gurur verici' diye yazdı.

İDDİALI HEDEFLERİMİZ VAR

Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ise 'Toplulukolarak mevcut durumda milli gelirin yüzde 7'si civarında bir büyüklüğe sahibiz. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ülkemizin milli gelirinin 2 trilyon dolara ulaşması durumunda, bizim de bu hesap ile 140 milyar dolar civarında bir büyüklüğü yakalayacağımız öngörülebilir. Enerjide 2010'da iddialı hedeflerle yeni ortaklığa girdik. Dayanıklı tüketimde, yurtdışında şirket alım çalışmalarına hız vereceğiz. Bankacılıkta ise kuvvetli büyümemizi sürdürmeye gayret göstereceğiz' açıklamasında bulundu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç ise, dünyada çok az aile firmasının üçüncü jenerasyonu gördüğüne dikkat çekerek, 'Bizde bırakın Koç Topluluğu'nu bayilerimiz bile ikinci ve hatta üçüncü nesle kadar işlerini sürdürüyorlar' dedi.

KOÇTAŞ PERKÜSYONU!

DÜN Koçtaş'ın İzmir'in Bornova ilçesinde hizmete açtığı ilk perakende mağazasının 15'inci yılı kutlamalarında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, perküsyon çaldı. Perküsyon ustası Ayhan Sicimoğlu'nun sahneye çıktığı kutlamada 'yeteneğini' sergileyen Koç, büyük alkış aldı. Koçtaş Bornova'nın 15'inci yıl kuruluş yıldönümü etkinliklerine Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V.Koç'un yanısıra, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Koçtaş Genel Müdürü Alp Özpamukçu ve çok sayıda çalışan katıldı. Etkinlikte konuşan Mustafa Koç, Koçtaş'ın Bornova mağazasında 150 kişilik personel ile başlayan perakendecilik faaliyetinin 15 yılda 2 bin 700 personeli kucaklayan ve yüzde 45'lik bir pazar payına ulaşan dev bir yapıya dönüştüğünü söyledi. Koç, 'Bugün 19 ilde toplam 31 mağaza ile faaliyet gösteren, sektörünün lider şirketi haline geldi' dedi.

Üç oğlum da ahenkle çalışıyor

85. yılı değerlendiren Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, kendisini en çok mutlu eden şeyi özetledi: 'Beni en çok memnun ve mesut eden nokta da, biz dört kardeşte olduğu gibi üç oğlumun da ahenk içerisinde çalışıyor olmalarıdır. Daha şimdiden onlar da bizden aldıkları bayrağı daha da ileri götürmeye başladılar bile.'

Üç dünya devinden mektup var

85. yıl sayısında en çok dikkat çeken konulardan biri de Koç'un küresel ortaklarından gelen mesajlardı. Topluluğun Yapı Kredi Bankası'ndaki (YKB) ortağı UniCredit CEO'su Federico Ghizzoni'den Ford'un Başkanı William C. Ford'a ve Fiat ve Chraysler CEO'su Sergio Marchionne'ye kadar dev isimler Koç Topluluğu'nu küresel bir oyuncu olarak değerlendirdi

Otomobil tarihinin en uzun süreli ve başarılı işbirliği

FORD Otosan'ın ortağı Ford Motor Company'nin Yönetim Kurulu Başkanı William C. Ford, 'Neredeyse Koç Topluluğu var olduğundan bu yana, 83 yıldır birlikte çalışıyoruz ve bu ilişki, Ford ile Koç'un kurduğu Ford Otosan ortaklığı ile daha da yakınlaştı' dedi. Ford, mesajında şunların altını çizdi: 'Ford Otosan olarak birlikte ürettiğimiz 6. jenerasyon Ford Transit'i dünya çapında 60'tan fazla ülkeye sattık. Geçmişteki başarılarımız aliemin ve şirketimin yıllar içinde Türkiye ile geliştirdiği güçlü bağların altını çiziyor. Bu bağın, köklü iş ve kişisel ilişkilerimizi önümüzdeki uzun yılar içinde devam ettirmemize destek olacağına inanıyorum.'

Tofaş başarıyla yola devam etti

TOFAŞ'ın ortağı olan Fiat'ın ve Chrysler'in CEO'su, Türk Traktör'ün ortağı CNH Global'in Yönetim Kurulu Başkanı Sergio Marchionne 'Krizden bugüne kadarki zaman zarfında kimileri iflasla yüzleşti, kimileri de devlet yardımı aldı. Diğerleri ise ki Fiat da bunların içindedir, kendi çevik, yaratıcı çözümleri ile mücadele etti. Bu dönemle Koç ile ortak şirketimiz Tofaş yoluna başarıyla devam etti. Bursa fabrikası, hızla Fiat'ın stratejik, kilit elemanı olarak yerini aldı' dedi.

Yapı Kredi'yi finansal merkez yapacak genişlemeye gidebiliriz

UNICREDIT CEO'su Federico Ghizzoni, Koç Topluluğu'nun mükemmel bir partner olduğuna dikkat çekerek, 'Yakın gelecekte Yapı Kredi için daha da gelişme olanağı görüyoruz. Bugün Yapı Kredi'nin gelecek gelişmelerini birlikte planlama zamanı. Bu aynı zamanda yakın ülkelerde Yapı Kredi'yi önemli bir finansal merkez yapacak olası bir uluslararası genişlemeye gidebilir' diye konuştu.