Televizyon
12 Ağu 2010 14:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:32

RAMİZ DAYI NTV'DEKİ PROGRAMINI BİTİRİYOR! İŞTE SON KONUK!

NTV Yeşil Ekran'ın sevilen programı 'Tuncel ve Dostları' Perşembe akşamı yayınlanacak son bölümü ile veda ediyor.

Yaz boyu Fikret Kuşkan, Kenan İmirzalıoğlu, Rasim Öztekin, Güven Kıraç, Meltem Cumbul, Şevval Sam ve Nejat İşler’i ağırlayan Tuncel Kurtiz, NTV'de yayınlanan "Tuncel ve Dostları" programının son bolümünde iki yakın dostu, ressam Muzaffer Akyol ve şarkıcı Sema Moritz'i konuk etti.

Dağ Başında Bir Gemi, Gemide Bir Ressam

Muzaffer Akyol'un Cunda adasındaki atölyesinde; ahsap, antika bir kapı üzerindeki son çalışmasını gören Tuncel Kurtiz, ressamdan Zeytinbağı'nın bahçesindeki gemiye resim yapmasını istedi.

 Tuncel Kurtiz ile birlikte Zeytinbağı'na gelen Muzaffer Akyol, gece gündüz çalışarak geminin dış cephesine muhtesem bir resim yaptı.

Muzaffer Akyol'un çalışmaları ile ilgili olarak yazdığı "Muzaffer Güzellemeleri" adlı yazıyı okuyan Tuncel Kurtiz ve Muzaffer Akyol resim ve şiir üzerine konustular. Akyol'un kendi yazdığı "Harici" adlı şiiri okuduktan sonra Tuncel Kurtiz, 75 yaşında Kazdağları’nda hala "harici" kalmak istediğini söyledi.

'Tevhit' türküsünü söylerek
Tuncel Kurtiz, Muzaffer Akyol'u geminin üzerine resim yaparken seyrederken, "Tevhit" türküsünü söylerek gelen sanatçı Sema Moritz'i karşıladı. Kurtiz, Moritz ve Akyol gemideki resim üzerine konuştular. Akyol yaptığı resminde kullandığı simgeleri açıkladı.

Sema Moritz, Tuncel Kurtiz ile tanışma öyküsünü paylaşırken, Kurtiz ile birlikte çalıştıkları "Şeyh Bedrettin Destanı" nın müzik hayatında çok önemli bir yeri olduğunu, sanatçıdan çok sey oğrendiğini söyledi. Kurtiz ve Moritz birlikte "Şeyh Bedrettin Destanı" ndan bir bölümü okudular. Cahit Irgat'ın başından geçen bir hikayeyi anlatan Kurtiz, Sema Moritz ile birlikte "Mazi kalbimde bir yaradır" tangosunu söyledi.

Tuncel Kurtiz, "Artik beni kimse yanlız bırakamaz, dostlarla hep beraberiz." diyerek iki dostunu uğurladı.

Perşembe 21:00’de yayınlanacak programın tekrarı Pazar 21:00’de NTV’de.

ETİKETLER
#NTV #tuncel kurtiz